Един милион литра минерална вода ще получи Перник заради водната

...
Един милион литра минерална вода ще получи Перник заради водната
Коментари Харесай

Един милион литра минерална вода ще получи Перник

Един милион литра минерална вода ще получи Перник поради водната рецесия. Количеството е отпуснато от държавния запас. Перник – ден 65-и. Режимът на водата продължава.

Затова и към миньорския град за следващ ден се доставят хиляди литри минерална вода. Водата идва с камиони от базата на държавния запас в Плевен. От там бутилките се изпращат към нуждаещите се.



Страната ни разполага с към 20 бази, в които се съхраняват запасите. Точната локация и количеството запаси в тях са класифицирана информация.

Резерви се освобождават в спешни обстановки по искане на засегнатия град или община. Какво количество да се отпусне предлага Агенцията за държавен запас и военновременни ресурси, а процедурата се задейства до дни.

" Нашата роля е да се намесим, до момента в който се откри трайно решение на въпроса. Агенцията разполага с нужните ресурси, с цел да реагира при сходна рецесия в друго обитаемо място. Още незабавно е задвижена процедура за пазаруване на нови количества вода и храни, които да попълнят запасите, които в този момент ще предоставим на Перник ", изясни Асен Асенов, зам.-председател на Агенция " Държавен запас и военновременни ресурси “.

Бутилките с вода се раздават предпочитано на детски градини, учебни заведения, обществени домове и лечебни заведения. За да се избегне напрежение и разпра сред жителите, разпоредбите при раздаването на вода са по-стриктни. Освен вода, безплатно се подарява и храна.

В идващите дни градът чака помощ и от Община Петрич.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР