Един милион лева с ДДС се готви да плати Администрацията

...
Един милион лева с ДДС се готви да плати Администрацията
Коментари Харесай

Министерски съвет харчи един милион лева за анализ на административната реформа

Един милион лв. с Данък добавена стойност се готви да заплати Администрацията на Министерския съвет за следващия разбор на административната промяна. Това се схваща от оповестена социална поръчка, съобщи БГНЕС. Точната дефиниция на заданието е: “Актуализиране на Единната методология за осъществяване на функционален разбор в държавната администрация и Наръчника за нейното използване и осъществяване на пилотни функционални разбори по хоризонтални и секторни политики ”.

Финансирането на публичната поръчка се реализира по европейската стратегия “Добро ръководство ”, която се съфинансира и със средства от държавния бюджет. Срещу сумата от един милион лв., изпълнителят на заданието ще би трябвало да направи разбор на използването на Единната методология и на Наръчника за нейното използване, както и да ги актуализира. А всичко това ще се разиска и на нарочна “кръгла маса ”. В заданието са заложени осъществяванията на още серия от разбори и “провеждане на кръгли маси ”. Прави усещане, че Администрацията на Министерския съвет избира да избере реализатор, който ще заложи на по-добро качество на техническото предложение, не толкоз на по-ниската цена, като тежестта сред двата критерия е разпределен на 60 към 40 %. Поредният изхарчен милион за административна промяна би трябвало да докара до повишение на успеваемостта и ефикасността на държавната администрация, излиза наяве още от заданието.

Голяма част от средствата по Оперативна програма “Добро ръководство ” са планувани точно за оптимизация работата на администрацията, която по публични сведения на държавното управление наброява у нас 132 648 щатни бройки. Бюджетът на ОПДУ е 657 млн. лева, от които 98,5 млн. лева са от хазната. Към момента действително изплатените средства по оперативната стратегия възлизат на малко над 22 млн. лева Ефектът от милионите разходвани средства - 44.36% от администрациите нямат система за ръководство на база данни; 64.76% от администрациите нямат системи за ръководство на документи, потоци и наличие през интернет. Данните са от последния Доклад за положението на администрацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР