Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в

...
Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в
Коментари Харесай

Webit разаде $1 милион в най-голямото стартъп състезание в света


Един милион $ общ награден фонд получиха шестимата финалисти в най-голямото старъп съревнование на планетата, Founders Games - част от програмата на Webit.Festival Europe 2019 .

Размерът на тазгодишния награден фонд е невиждан в международен мащаб. В конкуренцията се включиха 200 стартъпа, определени от 4000 кандидатури от целия свят. Общо 1500 бяха започващите компании, които получиха опция да участват на Webit.Festival и да се срещнат с топ вложители.

Всички шестима финалисти на Founders Games получиха от Microsoft награди в размер на по $120 000, до момента в който спечелилите получиха както чека от Майкрософт, по този начин и чек за за още близо $280,000, подписан от:

- българския вложител, човеколюбец и изпълнителния ръководител на Webit.Foundation, доктор Пламен Русев,
- ръководещият сътрудник в IBM Хесус Мантас,
- шефът на фонда на Шейх Ал Хасан Бин Али Бин Рашид, на Обединените Арабски Емирства, Диего Пешиатини,
- основателят на Yahoo Messenger и създател на Youplus, Шаукат Шамим,
- вложителят, проф. в Станфърдския Университет и ръководител на катедрата по медицина на бъдещето в Singularity University, Даниел Крафт и
- сътрудникът в най-значимия капиталов фонд в Европа - Lakestar, Гилад Новик.

Ето и малко изложение на активността на финалистите.

TestCard е започваща компания в региона на медицинските технологии, която е създала устройство за проучване на урина под формата на “пощенска картичка”. Свързаното с него мобилно приложение обработва резултатите мигновено, което разрешава на пациентите да имат ясна визия за здравословното си положение в действително време.

Diasyst предлага модерно решение за справяне с неудобствата на диабета. Приложението на компанията разрешава на пациентите да вкарват здравните си индикатори в действително време и да ги изпращат до медицински екипи, които от своя страна да ги проучват и да върнат скъпи препоръки за справяне с заболяването въз основата на действителното положение на пациента.

Bruce предлага интелигентно решение за търсене на работа и наемане на чиновници. Платформата на компанията съумява да свърже работодатели с евентуални чиновници с най-подходящите качества за предлаганата от тях позиция.

Tiliter създава за магазини и други търговски обекти устройства с изкуствен интелект, способни да разпознаят всеки продукт, без потреблението на баркод. Автоматизацията на този развой понижава времето за очакване на клиента и усъвършенства успеваемостта на супермаркетите.

Plant-E е млада и новаторска компания, която предлага модерни софтуерни решения за генериране на електричество от живи растения. Разработките на компанията могат да оказват помощ доста за увеличение на енергийната успеваемост по екологичен метод.

Победителите от WeFarm са основатели на най-голямата фермерска цифрова мрежа в света. По света има над 1 милиард души, които работят в дребни аграрни стопанства. Те създават над 80% от храната, която стига до крайния консуматор. Уви, доста огромна част от тях нямат достъп до интернет и базова информация, която да им помогне да се оправят с проблеми и да споделят хрумвания между тях. WeFarm сътвори решение на този проблем, което към този момент се употребява от над 1 милион души единствено в Кения и Уганда. Ежедневно в платформата се споделят над 40 000 въпроси и отговори от потребителите.

Webit е най-голямото бизнес събитие в историята на България, което с изключение на, че прави капиталова реклама на България, която никой различен не е правил до в този момент, носи над 60 милиона стопански резултат за града и страната.

В рамките на двудневната си стратегия на 14 и 15 май, Webit посрещна в НДК над 15,000 гости от 120 страни. Сред тях личаха имената на топ корпоративни водачи, политици, бизнесмени, вложители, основатели на бизнеси, учени, представители на локални администрации и публицисти.

“Това е най-големият Webit юридически в миналото в България. Щом международните медии назовават София цифрова столица - значи нещо се случва и то е вярно. Всяко такова събитие носи на стопанската система на България над 60 милиона. Това усилва опциите ни да бъдем местна суперсила в софтуерно отношение”, съобщи изпълнителният ръководител на Webit.Foundation, доктор Пламен Русев.

Поредното сполучливо издание на фестивала утвърди позициите на Webit като водещото събитие за цифрови технологии и нововъведения в Европа и света.

Следващата година Webit.Festival Europe ще се организира във Валенсия, само че това не значи, че Webit напуща своя дом - цифровата столица София. Събитието у нас ще бъде ориентирано към увеличението на опциите за предприемачество и нововъведения на Балканите.

Валенсия съумя да се пребори за хазаин на Webit в конкуренцията на други 26 европейски града, измежду които Амстердам, Париж, Лондон, Мадрид, Ротердам, Виена, Тел Авив, Брюксел, Будапеща и доста други.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР