Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в

...
Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в
Коментари Харесай

Webit раздаде 1 млн. долара в най-голямото стартъп състезание в света

Един милион $ общ награден фонд получиха шестимата финалисти в най-голямото старъп съревнование на планетата, Founders Games - част от програмата на Webit.Festival Europe 2019.

Размерът на тазгодишния награден фонд е невиждан в международен мащаб. В конкуренцията се включиха 200 стартъпа, определени от 4000 кандидатури от целия свят. Общо 1500 бяха започващите компании, които получиха опция да участват на Webit.Festival и да се срещнат с топ вложители.

сички шестима финалисти на Founders Games получиха от Microsoft награди в размер на по $120 000, до момента в който спечелилите получиха както чека от Майкрософт, по този начин и чек за за още близо $280,000, подписан от:

- българския вложител, човеколюбец и изпълнителния ръководител на Webit.Foundation, доктор Пламен Русев,

- ръководещият сътрудник в IBM Хесус Мантас,

- шефът на фонда на Шейх Ал Хасан Бин Али Бин Рашид, на Обединените Арабски Емирства, Диего Пешиатини,

- основателят на Yahoo Messenger и създател на Youplus, Шаукат Шамим,

- вложителят, проф. в Станфърдския Университет и ръководител на катедрата по медицина на бъдещето в Singularity University, Даниел Крафт и

- сътрудникът в най-значимия капиталов фонд в Европа - Lakestar, Гилад Новик.

" $1,000,000 (ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА) е сумата, която Founders Games на Webit раздаде като награден фонд и вложения през предходната седмица в София!

Това прави Webit освен уредник на най-голямото в света съревнование за започващи компании с 4000 участници тази година, само че и надпреварата с топ награден фонд!

И всичко това се случи в София - Дигиталната Столица! За доста от хората може да звучи като нещо изцяло нереално, невероятно и необяснимо - за екипа на Webit звучи като доста работа, увенчана с триумф! ", написа във Фесбук прогила си през днешния ден Д-р Русев.

" Това, което направихме в София - нарежда града като международен водач! Благодарен съм на екипа ни и на ориста, че можем и вършим сходни чудеса! "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР