Един милиард души биха могли да се заразят с коронавирус

...
Един милиард души биха могли да се заразят с коронавирус
Коментари Харесай

Изследване предупреждава за заразяване на до 1 милиард души по света

Един милиард души биха могли да се заразят с ковид в международен мащаб , в случай че на уязвимите страни не бъде оказана незабавна помощ, предизвести група за помощ. Международният избавителен комитет (IRC) съобщи, че е нужна финансова и филантропична помощ, която да помогне за закъснение на световното разпространяване на вируса, оповестява БиБиСи.

" Крехките страни " като Афганистан и Сирия се нуждаят от " незабавно финансиране ", с цел да се избегне огромна зараза. " Остава дребен интервал от време за постоянна реакция ".

Има повече от 3 милиона доказани случая на Covid-19 по целия свят с над 200 000 смъртни случаи, съгласно университета Джонс Хопкинс в Съединени американски щати. Докладът на IRC, който се основава на модели и данни на Световната здравна организация ( СЗО) и Imperial College London , пресметна, че в международен мащаб може да има сред 500 млн. и 1 милиарда инфекции .

Може да има повече от 3 милиона смъртни случая в десетки наранени от спорове и неустойчивост страни. " Тези числа би трябвало да служат като пробуждане . Пълната, опустошителна и непропорционална тежест на тази пандемия към момента не е усетена в най-крехките и раздрани от война страни в света. Ключът в този момент е донорите незабавно да слагат гъвкаво финансиране за напъните на предните линии ", разяснява ръководителят на IRC Дейвид Милибанд.

" Правителствата би трябвало да работят дружно, с цел да отстранят всевъзможни спънки пред филантропичната помощ . "

Базираната в Съединени американски щати група, която реагира на филантропични рецесии по целия свят, съобщи, че фактори като размер на семействата, плътност на популацията, здравен потенциал и съществуващи спорове биха могли да усилят риска от огромни огнища .

Много страни в развиващия се свят имат ниски публични проценти на заразяване или гибел на хора - само че действителните цифри се считат за доста по-високи .

Каролайн Сегуин, която ръководи стратегии в Йемен за здравната благотворителна организация " Лекари без граници ", съобщи, че организацията има вяра, че хората там умират от Covid 19 - просто не в лечебни заведения . " Убедени сме, че има локално предаване, само че потенциалът за тестване е доста, доста невисок ".

Сегуин съобщи, че Йемен , за който в отчета на IRC се показва, че е изключително уязвим към ковид, е отслабен в допълнение от неотдавнашните огнища на холера и морбили . " Здравната система се разпада... и сигурно министерството на опазването на здравето не е в положение да се оправи с тази болест ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР