Един миг невнимание преобръща живота, заяви вътрешният министър Младен Маринов,

...
Един миг невнимание преобръща живота, заяви вътрешният министър Младен Маринов,
Коментари Харесай

8-годишно дете е пострадало на жп прелез снощи

Един момент нехайство прекатурва живота, съобщи вътрешният министър Младен Маринов, БГНЕС.

В последните дни станахме очевидци на няколко произшествия, при които пострадаха деца. Малолетно момиче почина, блъснато от джип на столичен бул. в петък. Ден по-рано автомобил на НСО удари друго дете в София.

Вътрешният министър заяви, че с изключение на тежкия случай от бул. „ Никола Вапцаров ”, нощес е потърпевшо още едно дете – на 8 години на жп прелез в Нови Искър.

Младенов съобщи, че по случая със починалото момиче е формирано досъдебно произвеждане. Водачът е спрял, оказал е помощ, тестът му за алкохол е негативна.

Не става единствено с санкции и репресивни ограничения, приканвам на всички – самосъзнанието да е по-високо, сподели пред медиите през днешния ден министър Маринов и продължи: Опасността не е единствено на пешеходната пътека – тя е преди пешеходната пътека и след нея.

Вътрешният министър прикани родителите през есенно-зимния сезон да обличат децата си с по-светли облекла, а колоездачите наложително да носят светлоотразителни облекла или детайли по себе си.

Всички би трябвало да се замислим за нашето държание на пътя, добави министърът.

Борбата за живот на пътя е ежедневна. Пътувал съм доста в Европа, сякаш ние нямаме приемливост по сред си. Тук няма никаква приемливост на пътя. Демокрацията допуска просвета. В Европа никой не влиза в неразрешената лента, с цел да изпревари другия, разяснява Младен Маринов и продължи: Много постоянно си проправяме път, с цел да ни е по-пряко, в сравнение с да ни е по-сигурно. Но това са деца, ние не може да ги съдим, може да сме по-предпазливи.

Вътрешният министър заяви, че в понеделник ще има спор по линия на пътната сигурност. Много хрумвания има, огромна част от тях са приведени в деяние, само че в последна сметка всичко опира до държанието на всеки един участник в придвижването, повтори отново министърът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР