Един месец след като е отправено искане от вещо лице,

...
Един месец след като е отправено искане от вещо лице,
Коментари Харесай

Община Младост бавела документи, които могат да хвърлят светлина по делото Иванчева

Един месец откакто е отправено искане от експерт, правещо експертиза на почерка на някогашния кмет на регион „ Младост ” Петко Дюлгеров – един от тримата упрекнати по делото „ Иванчева ”, към момента не е получило документи от Община Младост, с цел да свърши работата си. Това стана ясно по време на днешното съвещание на Специализирания углавен съд, който гледа на втора инстанция делото „ Иванчева ”.
Припомняме, че на първа инстанция някогашната кметица на „ Младост ” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова получиха присъди от 20 и 15 години за искане на рушвет в изключително огромни размери, а Дюлгеров е с присъда от 12 години. Освен това, те би трябвало да платят и санкции – припомнете си в този материал какви! Присъдата на първа инстанция не е дефинитивна.
Графологичната експертиза на почерка на Дюлгеров се прави поради тефтерчето на Иванчева. В него има страница с изписани цифри, за които прокуратурата счита, че демонстрират по какъв начин някогашната кметица на „ Младост ” е пресмятала размера на подкупа, който да желае от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Експертите обаче считат, че особено на въпросната страница е доста основателно подозрението дали Иванчева е писала или някой различен. Досега по този начин и няма твърди доказателства кой е незнайният, писал в тефтерчето, само че има съмнения дали това не е Дюлгеров. Самият Дюлгеров към този момент отхвърля да дава повече материал за съпоставяне, тъй като към този момент е давал. А юристът му твърди, че той има прогресиращо заболяване на очите, поради което почеркът му в този момент и преди седем години се е трансформирал.
Иначе днешното правосъдно съвещание не мина без следващ конфликт сред обвиняването и отбраната. Адвокат Йорданов изиска да се обясни дали правосъдният заседател Мария Праматарова е член на ГЕРБ и дали нейни родственици са такива, защото писмо от ЦИК потвърждавало, че била член на ОИК от квотата на ГЕРБ. А юристът на Иванчева – Николай Хаджигенов, възрази, че назначението на избрани прокурори на съвещанието като обвинители в действителност е процесуално нарушаване, тъй като ставало постфактум. Съдия Георги Ушев, който е началник на Специализирания съд, обаче не одобри, че Биляна Петрова бива обиждана от прокуратурата поради спор кой какъв брой схваща от операции на електронни системи.
И Петрова, и Иванчева, и Дюлгеров желаеха от съда да вдигне запора над банковите им сметки, тъй като са в неспособност да живеят обикновено заради неналичието на средства.
Следващото съвещание е на 16 декември, графологичната експертизата би трябвало да излезе до 8 декември. А днешното съвещание ще продължи след 16:00 часа, когато може би ще стане ясно дали ще бъде почетено настояването на Петрова и Иванчева за отказ на целия правосъден състав на втора инстанция заради преднамереност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР