Един месец след жестокото убийство на възрастен жител от врачанското

...
Един месец след жестокото убийство на възрастен жител от врачанското
Коментари Харесай

Разкриха жестоко убийство на възрастен човек в Згориград

Един месец след жестокото ликвидиране на възрастен гражданин от врачанското село Згориград. Главната и окръжната прокуратура и Националната полиция дадоха конференция за разкриването на това закононарушение. Според правозащитните органи това е знаково обществено оповестяване на тотална война против по този начин наречената битова престъпност, която до момента е стояла в периферията на активността на прокуратурата и полицията.

Згориград, Враца

Заместник-главният прокурор Иван Гешев изрази задоволството си от голямата по размер и качество процесуално-следствена активност, осъществена взаимно от прокуратурата и полицията за изясняване на това тежко закононарушение против личността.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: - Политиката на прокуратурата през идващите години ще бъде интензивно противопоставяне на битовата престъпност и по този въпрос сме разговаряли с управлението на Министерството на вътрешните работи. Имаме схващане за много по-активна взаимна работа. Какво имам поради, за никого не е загадка,че страната е дебитор на своите жители.Христо Терзийски, шеф на Националната полиция: - Жертвата е без важен обществен или публичен статус, само че сътрудниците от прокуратурата и регионалната дирекция-Враца вложиха доста старания за разрешаването на този случай. Извършиха се огромен брой оперативно-издирвателни мероприятия по закона за електронните известия, разпечатки, инспекция на камери.Камелия Трифонова, наблюдаващ прокурор: - Един месец полицията работи извънредно доста по този случай и мога да ви кажа, че от нощес имаме две лица с повдигнато обвиняване за ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод.
Това е образец по какъв начин би трябвало да се работи с цялостния потенциал на правозащитните органи за разкриването на всяко закононарушение, акцентира зам. основният прокурор Иван Гешев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР