Един месец преди европейските избори на 26 май Европейският парламент

...
Един месец преди европейските избори на 26 май Европейският парламент
Коментари Харесай

Филм насърчава хората да гласуват на предстоящите избори

Един месец преди европейските избори на 26 май Европейският парламент пуска кино лентата " Изберете своето бъдеще ", с който предизвиква хората да гласоподават. Краткият филм предизвиква присъединяване в идните европейски избори и ни кара да се замислим за бъдещите генерации, които ще би трябвало да живеят с последствията от това гласоподаване. Режисиран от печелилия голям брой награди Фредерик Планшон, филмът документира интензивните, красиви и нежни моменти, когато новородените европейци идват на този свят.

Разказът във кино лентата се води от младо момиче, което моли към възприятието за отговорност на гласоподавателите: “Всеки един от нас може да остави диря, само че всички дружно можем да реализираме действителна смяна. Избери тази Европа, в която искаш да порасна ". Европейските избори, които ще се състоят във всички страни от Европейски Съюз сред 23 и 26 май, ще дефинират бъдещия образ и посока на Европейския съюз.

Темата за съпричастността е в сходство с резултатите от изследването предоставено от Парламента през април, съгласно което 80% от жителите са съгласни, че това, което сплотява европейците, е по-важно от това, което ги разделя. Продължаващите договаряния по отношение на Брекзит са посочили несигурността от раздялата и рисковете, свързани с овакантяване на отбраната, която Европейски Съюз предлага. На въпроса какво е първото възприятие, с което свързват Европейски Съюз, множеството хора акцентират вярата и увереността (общо 55%) - до момента в който несигурността във връзка с бъдещето на Европа задейства подозрението като преобладаващо възприятие измежду една трета от интервюираните европейци.

Дебатът по отношение на Брекзит също е посочил какъв брой взаимносвързани са станали страните от Европейски Съюз през годините, в които са работили дружно, както и многочислените изгоди от това да са член в един по-голям съюз. Понякога тези изгоди стават очевидни при конфликт с вероятността да бъдат изгубени. Цифрите от последния Евробарометър (февруари 2019 г.) демонстрират, че над две трети от европейците (68%) имат вяра, че Европейски Съюз е донесъл изгоди за тяхната страна и 61% от тях са уверени, че Европейски Съюз е нещо положително.

Същевременно, външното напрежение от трети страни значи, че страните от Европейски Съюз трябв
Бъдещето на Европа в този момент е в ръцете на тези, които ще излязат да гласоподават на европейските избори на 23-26 май. Макар и изследването Евробарометър да показва, че през февруари повече от една трета (35%) от жителите на Европейски Съюз към този момент са сигурни, че ще гласоподават, друга една трета (32%) следва да бъде уверена. От младежите, имащи право на глас, въпреки че те поредно са най-положително настроените по отношение на Европейски Съюз (74%), единствено 21% са сигурни, че ще гласоподават, като 34% още не са взели решение.

Филмът ще бъде пуснат онлайн във всички страни членки от през днешния ден, 25 април 2019 година Различни версии за телевизия, кино и радио също ще бъдат публикувани на по-късен стадий.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР