Един медицински работник нарече това безумно, а друг казва, че

...
Един медицински работник нарече това безумно, а друг казва, че
Коментари Харесай

Лекари и сестри в САЩ смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински служащ назова това " безумно ", а различен споделя, че това те трансформира в параноик - скоростта, с която пациентите се утежняват и умират от новия ковид, е шокираща даже за лекари и медицински сестри с дълготраен стаж. Сега те се пробват да измислят метод по какъв начин да спрат тези неочаквани обрати в здравословното положение на хората, които лекуват.

Пациентите " наподобяват добре, усещат се добре, обръщаш се и в идващия миг те към този момент са неконтактни ", сподели Даяна Торес, здравна сестра в болница " Маунт Синай " в Ню Йорк, епицентъра на пандемията в Съединени американски щати, където инфектираните са над 415 000 души. " Ставам параноична, боязън ме е да изляза от стаята им ", добави тя.

Не единствено възрастни и пациенти със съпътстващи болести могат да се окажат в обстановката в един миг да са добре и след това единствено след момент да се окажат на прага на гибелта. Това може да се случи и на млади и здрави хора, споделиха пред Ройтерс здравни експерти.

Млада жена ненадейно умряла, до момента в който сестра Лори Дъглас била на промяна в болница " Ауър Лейди ъв дъ лейк " в Батън Руж, Луизиана. Дъглас споделя, че след 34 години в специалността е развила " вътрешен глас кой ще припадне и кой може да се усъвършенства ".

" Но при тези хора нищо от това не важи ", добави тя. " Миналата седмица тя планираше сватбата си. Тази седмица фамилията й възнамерява погребението й ", съобщи Дъглас, имайки поради умрялата пациентка.

Пациентите може да влязат в болничното заведение с високи нива на О2 и да водят радостен диалог, описа доктор от Презвитерианската болница в Ню Йорк, и единствено няколко часа по-късно към този момент да се " задъхват " и да бъдат интубирани.

" Плашещото тук е, че в това няма никакви правила ", сподели лекарят, който пожела да остане неизвестен.

Тези подиуми се разиграват на всички места. От COVID-19, респираторното заболяване, причинявано от новия ковид, към вчерашния ден бяха инфектирани над 1,4 милиона души в целия свят и бяха умряли над 83 400 души.

Бързото утежняване евентуално е резултат от " несъразмерна " реакция на имунната система, до момента в който тя се бори с вируса, сподели доктор Ото Янг, експерт по инфекциозни заболявания в медицинския център УКЛА в Лос Анджелис.

Наричано цитокинова стихия, това събитие се следи, когато тялото свръхпроизвежда имунни кафези и активиращите ги съединения - цитокини - предизвиквайки рисково високо кръвно налягане, белодробни провали и органна непълнота.

Емили Музика, 25-годишна здравна сестра в предградията на Ню Йорк, сподели, че предходната седмица претърпяла прочувствен срив след случай, при който относително здрава 44-годишна жена се нуждаела ненадейно от интубация.

" Онази вечер имах прочувствен срив ", сподели тя. " Плаках на приятеля ми ", добави Музика.

В случая с пациентите с COVID-19 интубацията значи в устата на мъчещ се да диша пациент да бъде сложена тръба, минаваща през дихателните му пътища, с цел да може той да бъде прикачен към уред за обдишване.

Журналистът от Асошиейтед прес Аник Джесданун, който беше в положително здраве и е пробягал 83 маратона, е умрял предходната седмица от COVID-19 съгласно обява във Facebook на неговата братовчедка, Принда Мулпрамук.

Петдесет и една годишният Джесданун изначало не се нуждаел от хоспитализация съгласно обявата. Бил почнал да се възвръща и при докторска визитация в края на март показвал чисти бели дробове и мощни признаци на жизнеспособност. Но " неочакван поврат в обстановката " го праща в незабавното поделение на 1 април, а " 13 часа по-късно го загубихме ", написа Мулпрамук.

Медицинска сестра в интензивното поделение на болница " Маунт Синай " споделя по какъв начин е ставала очевидец на това по какъв начин при пациенти бързо се е стигало до бъбречна непълнота, допълвайки, че при мнозина се постанова да бъде прибавен интравенозно разредителят на кръвта хепарин. " Състоянието им се утежнява безумно доста и безумно бързо ", сподели сестрата. " Полагаме в действителност огромни старания да открием по какъв начин да ги лекуваме ", добави тя.

Лекари споделят, че имат стеснен триумф при спасяването на пациенти, които изискват интубация.

В медицинския център " Ървинг " към Колумбийския университет интубираните пациенти прекарват по към две седмици на апарати за обдишване, съобщи в петък основният хирург доктор Крейг Смит.

Лекарят от Презвитерианската болница в Ню Йорк сподели, че умират повече пациенти от нормалното, сложени на апаратите. Точните цифри не са известни предвид на това, че епидемията към момента върлува, а лечебните заведения от време на време работят при безредни условия.

Някои от тези лечебни заведения опитват с неизпитани медикаменти с вярата да оказват помощ на пациентите, в това число с медикамента против малария хидроксихлорокин.

" По създание опитваме всичко при тези пациенти ", сподели лекарят от Презвитерианската болница в Ню Йорк.

Ник Браун и Дийна Бийзли, Ройтерс / Българска телеграфна агенция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР