Един мъж, обучен да защитава държавни глави, решава да се

...
Един мъж, обучен да защитава държавни глави, решава да се
Коментари Харесай

Служител на НСО стана учител

Един мъж, подготвен да пази държавни глави, взема решение да се посвети на любовта на живота си - да бъде преподавател. Кръстю Петров преподава математика от 3 години.

През 2017 година сменя оръжието с учебниците. Повече от половината си живот отдава на опазването на реда за най-важните мъже в страната.

„ Бях в екипа за защита на президента, стигнах до чин подполковник, старши контрольор, само че през всичките тези години, когато съм бил там съм си мислел, че аз в миналото ще стана преподавател. Когато започнах да работя в НСО това беше най-много поради заплащането, влечеше ме въпреки всичко и този екшън нали… Все отново всеки мъж има предпочитание да работи в такава служба”, споделя Кръстю Петров в предаването „ 120 минути “ по БТВ.

20 години във военизирания държавен орган не му пречат да сбъдне фантазията на живота си. „ Всичко в НСО беше супер - имах интелигентни сътрудници, само че желаех да бъда преподавател по математика. И това е някакво вътрешно възприятие, може би тъй като и жена ми е преподавател. Виждах по какъв начин взимат възпитаници и вървят на абитуриентски балове, каква обич се изпитва от учениците към учителя и може би това ми е държало огъня в мене”, споделя Кръстю Петров.

Сега охранителят е любимецът на всички възпитаници. Прекрачил прага на храма на знанието без съмнения. „ Когато приключих следдипломна подготовка взех решение, че ще подам документите и CV-то в три частни учебни заведения. И каквото ще да стане. Въобще не имах вяра, че някой ще ме вземе. И минаха 10 дни, аз бях на работа на 24-часово дежурство и ми се обаждат и ми споделят: "Вие сте поканен на изявление след 5 дни в училището”, спомня си той за началото.

Решава, че в случай че не го вземат в това учебно заведение, ще откри друго – в държавните учебни заведения има работа за учители по математика, само че незабавно напуща предходната си работа. Впоследствие мъжът стартира работа и към момента помни първия си ден в школото.

Един от най-щастливите му мигове. „ Аз още когато стъпих за първи път пред 6-и клас. Още тогава разбрах, че съм на мястото си - просто излязох на дъската и почнах да преподавам. Веднага усетих някакъв прилив на енергия”, споделя учителят.

Казва, че учителството го направило по-усмихнат и трансформирало изцяло живота му. Предишната му работа пък му пособия. „ Не съм непоколебим преподавател, само че все пак има ред, тъй като въпреки всичко, когато би трябвало да приказвам нещо съществено, аз го споделям съществено и децата ме схващат какво желая да кажа, намерил съм начина”, безапелационен е той.

„ Много изучавам, аз не знам даже кой учи повече - децата от мен или аз от тях, това не съм доста сигурен. Тръгвам си за у дома и не съм изтощен. Понякога ми се е случвало да мисля цяла нощ за някакъв проблем в училище”, признава Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР