Един мъж е загинал, а две жени са в неизвестност

...
Един мъж е загинал, а две жени са в неизвестност
Коментари Харесай

В Арсенал още не са започнали спасителните дейности, има опасност от вторичен взрив


Един мъж е умрял, а две дами са в неопределеност след мощния гърмеж в цех " Арсенал " в Казанлък. В София е превозена в тежко положение 43-годишна потърпевша. Силата на гърмежа е била толкоз огромна, че цехът е опустошен, а стъклата на прилежащите здания са счупени, има заплаха и от второстепенен гърмеж, осведоми БНР.
Към мястото пътува група за битка с тероризма, която ще управлява дейностите по разчистването на терена и издирването на двете дами.
В опустошения завод са се изработвали произведения със звуков и светлинен резултат от вида на фойерверки и сигнални ракети. Все още никой не може да каже по какъв начин се е стигнало до тежкия случай. Спасителните мероприятия по разчистването не са почнали, защото има заплаха от вторични гърмежи, заяви апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов:
" Вследствие на гърмежа е изхвърлено тялото на единия от тримата служащи в цеха. Това е 55-годишен мъж, за който мога да кажа, че е умрял. Две дами - едната на 53, другата на 43-годишна възраст, които също са били сега на гърмежа в цеха, към този момент са в неопределеност. Все още не са почнали избавителни мероприятия и почистване на отломките от цеха, защото съществува заплаха от второстепенен гърмеж ".
Взривът се дължи на нарушавания на софтуерния развой, свързани с нарушаването на сигурността при работа.
Образувано е досъдебно произвеждане за трудова акцидент със смъртен резултат, заяви и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, съгласно който повода за случая е човешка неточност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР