Един мъж е задържан за пожара в бившето кино „Възраждане“

...
Един мъж е задържан за пожара в бившето кино „Възраждане“
Коментари Харесай

Задържаха клошар за пожара в бившето кино „Възраждане“

Един мъж е арестуван за пожара в бившето кино „ Възраждане “ в София. Мъжът е клошар и е открит на мястото на случая, заяви БНР.

Към момента се открива дали става дума за случай, провокиран несъзнателно или за умишлени дейности. Продължават и разпитите по случая.

Сигналът за пожара бе подаден през вчерашния ден към 7 часа. Изпратени бяха 8 противопожарни автомобила, които потушиха огъня, избухнал в покривната част. Няма данни за потърпевши.

Столична община ще укрепи и възвърне обгорената постройка, в случай че притежателят ѝ не го направи. Наложена му е санкция от 200 000 лв., само че тя може да бъде обжалвана, сподели районният кмет Савина Савова:

„ Ако притежателят не извърши това наставление в периодите, които са му дадени, Столична община за своя сметка ще разпореди изработването на план, който план ще бъде препоръчан на притежателя да го извърши и в случай че той не го извърши, още веднъж Столична община със свои средства ще предприеме възстановителни, укрепителни и заздравителни действия във връзка с постройката “, изясни кметът на столичния регион „ Възраждане “, в който попада постройката на бившето кино на столичния бул. „ Христо Ботев “.

Не е нечист въздухът в региона, регистрира станция, ситуирана против нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР