Един лев е крайно недостатъчен. СДС не получава държавна субсидия.

...
Един лев е крайно недостатъчен. СДС не получава държавна субсидия.
Коментари Харесай

СДС: Субсидия от един лев е крайно недостатъчна

”Един лев е извънредно непълен. Съюз на демократичните сили не получава държавна дотация. Издържаме се от членски импорт и от дарения. Когато си в съпротива и си отвън Народното събрание, желанието да ти подаряват не е толкоз огромна. Свели сме разноските до най-малко, което значи, че и опцията за правене на политика сме свели до най-малко ”.
Това сподели пред БНР водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов във връзка със законодателните промени, които понижиха размера на партийните дотации от 11 на 1 лев на глас. Той допусна, че 7-8 лв. би бил добър вид.

Според него " опитът за ограничение броя на многото партиите в България е добър и той би трябвало да продължи ", само че партиите, които не влязат в Народното събрание не би трябвало да бъдат лишавани незабавно от партийни офиси и дотации, тъй като на идващите избори те могат да влязат още веднъж в Народното събрание.

Лидерът на Съюз на демократичните сили съобщи, че за идните локални избори нямат рамково съглашение с ГЕРБ за общо явяване: " Коалиции евентуално ще бъдат правени на локално равнище ", сподели той. Христов добави, че на локално равнище Съюз на демократичните сили ще има взаимоотношение и с някои от патриотичните обединения. " Разговори с " Демократична България " постоянно може да има ", посочи още Румен Христов.

Той разяснява и машинното гласоподаване. Според него за една недисциплинирана страна, каквато е България, машините, които са по-безпристрастни, са добър вид. " Да опитаме, да забележим дали ще бъдат отстранени опциите за пазаруване на гласове и, в случай че не се случи, тогава да се откажем. Ние още не сме почнали, а сме подготвени да се откажем ", съобщи той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР