Един леко позабравен скандал от миналата година отново започва да

...
Един леко позабравен скандал от миналата година отново започва да
Коментари Харесай

Ремонтът с багера в Рила за над 2 млн. лева не издържа и година

Един леко позабравен скандал от предходната година още веднъж стартира да набира скорост и да притегля публичните очи. Всички помнят багерите край Рилските езера, които провокираха голямо отвращение. Тогава от управлението на Националния парк ни обясниха, че багерите са там, с цел да работят - по европейски план за подсилване на туристическите пътеки, който коства невероятните 2.5 милиона лв. без Данък добавена стойност. Само няколко месеца по-късно обаче пътеките започнаха да се разрушават.

За положението на прясно ремонтираната пътека при Рилските езера свидетелства фотография, споделена от зеления народен представител от “Демократична България” Борислав Сандов. На фотоса се виждат порутени плочки и по всичко проличава, че ремонтът не е бил изключително първокласен, откакто не е издържал и година.

" Хубава работа, но.... Само за няколко месеца супер скъпата пътека при Рилските езера към този момент е в съсипия. Както можем обективно да предложим, вместо да стопира ерозията и да опази езерата чисти, тя доста скоро ще се трансформира в отпадъчен материал, който естествено ще се свлече в самите езера ", написа Сандов.

В началото на юли от Министерството на околната среда и водите оповестиха, че стартират инспекция. Заради публичното отвращение пък тогавашният министър председател Бойко Борисов подреди прекъсване на активността. Последва и известно спречкване сред министър ръководителя и еко министъра Емил Димитров - Ревизоро. Борисов подреди на Ревизоро да седне със зелените “на чай” и да им изясни нуждата от полагането на трошляк в Националния парк. Няколко дни по-късно и Димитров уточни, че строги санкции ще има.

ФрогНюз напомня още, че инспекция откри, че компанията, спечелила плана е “Юнайтед пропърти груп”. Тя печели плана при започване на 2019 година Собственик на сдружението е Христо Янков, демонстрира информация в Търговския указател. Според в. “Капитал” компанията е обвързвана с някогашния народен представител от Движение за права и свободи и водач на ДРОМ Илия Илиев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР