Един лекар – д-р Димитрова и две медицински сестри се

...
Един лекар – д-р Димитрова и две медицински сестри се
Коментари Харесай

Двама лекари и две сестри - отделението за COVID-19 в голяма пловдивска болница

Един доктор – доктор Димитрова и две медицински сестри се грижат за 30 заболели от COVID-19. Става въпрос за лечебно заведение във втория по величина град в България – " Св. Мина ".
Всъщност, по информация на Actualno.com има и общопрактикуващ доктор, който оказва помощ. Освен това, отново по наша информация, там към този момент се желае да се заплаща за медикаментите – тъй като болничното заведение няма пари. А Нова телевизия заяви за блокирани сметки на болничното заведение, както и че доктор Димитрова стои непрекъснато на работа.
Пред Нова телевизия ръководителят на болничното заведение проф. Петър Петров изясни, че всички командировани лекари за смени в отделението са отказали – доста от тях с обосновани отводи, само че и такива, които непосредствено са заплашили да изоставен. Д-р Петров добави, че всеки ден ще прави визитации в отделението за COVID-19, както и че един лекар-стажант ще оказва помощ.
Според различен доктор от болничното заведение, личният състав е доста възрастен и има неуравновесеност след лекарите, че тази зараза може да ги погуби. Той не вижда друга причина – управлението създавало условия.
Що се отнася до запорираните сметки, доктор Петров изясни, че става въпрос за остарял дълг, само че той посочи, че за 24 часа сметките са били отблокирани, благодарение на общинските управляващи. Лекарят сподели и, че трябвало да се режат кревати за други заболели, с цел да има за COVID-19 – тъй като няма контракт с НЗОК, към този момент 15 дни.
До момента пациент не е върнат – лекуват се леки и среднотежки пациенти.
Още: " Значителен спад на новите случаи на ковид в България, дали ще има наклонност? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР