Eдин журналист в „Дума“ демонстрира напор да покаже, че още

...
Eдин журналист в „Дума“ демонстрира напор да покаже, че още
Коментари Харесай

Лъжица катран за Пеевски в кацата с мед КТБ

Eдин публицист в „ Дума “ показва натиск да покаже, че още мърда с опит за разбор по тематиката за КТБ. Похвално изпитание във вестник, в който некролозите за жалост доминират пред авторските материали, написа "Монитор ".

Похвално, само че и не напълно. Защото в кацата с мед, от която банкерът дезертьор Цветан Василев бъркаше всекидневно, до момента в който не я изпразни напълно, се озова и журналистическа лъжица катран. А това прецака разбора съществено, трансформирайки го във фалшив.

Въпросният фалшив – мъртвороден, само че постоянно възкресяван от псевдоанализатори от кръга „ Капитал “ и манипулаторите на Стояна Георгиева от уеб страницата „ Медиапул “, приписва несъществуващи връзки на депутата и издател на „ Телеграф медия “ Делян Пеевски с тютюневия холдинг „ Булгартабак “.

Опитите ни да преброим какъв брой пъти е изричана и опровергавана тази неистина, катастрофират. Защото Фабриката за фейкове не се нуждае от подканяне. Ако не е „ Булгартабак “, то ще е нещо друго – опорни точки за пердах по Пеевски постоянно се намират.

Оказва се обаче, че и сътрудниците в „ Дума “ колекционират фейкове, с цел да ги тиражират, когато решат да изплуват над некролозите, с които си запълват страниците и да поработят малко и като публицисти.

Истината за КТБ се появи в „ Монитор “ още през юни за петата годишнина от експлоадирането на аферата. При това единствено с обстоятелства. Журналистът обаче реагира с движение, почтено за годишник и съумява да спастри своя „ разбор “ с кански страдания чак в този момент.

Явно в месеците, които са му били нужни, с цел да се оправи с тази трудоемка за него задача, е събирал „ сламки “. Но даже и това му е коствало доста старания, тъй като по най-елементарния метод е щипнал таман от фейковете, вместо да си направи услуга и да види по какъв начин експертите вършат сходни разбори.

Вероятно ще прозвучи нескромно, само че бихме посъветвали публицистите в партийното издание да не се катерят по високите клони, в случай че не го умеят. Просто тъй като им лъсват голите червени задни елементи. А гледката не е приятна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР