Един изтрит пост от администраторите във фейсбук предизвика истинска лавина

...
Един изтрит пост от администраторите във фейсбук предизвика истинска лавина
Коментари Харесай

Изтрита публикация във фейсбук предизвика лавина от гняв в социалната мрежа

Един заличен пост от админите във фейсбук провокира същинска лавина от яд в обществената мрежа.
 Двойно ликвидиране в София: Почина и простреляното в главата от татко си момиченце
Става дума за обява на Радина Ралчева, експерт в региона на рекламата и връзките с обществеността, която живее в Берлин.

Тя показа в обществената мрежа своето мнение във връзка следващото шокиращо ликвидиране, при което татко умъртви майката на детето си и личната си дъщеричка на 1 годинка. 

Ралчева написа следното:

" Значи можете да крещите нон стоп срещу майките на деца с увреждания, срещу Истанбулската спогодба, срещу Северин, ромите, арабите, евреите, помаците, турците, бежанците, либералите, гейовете, лудите, възрастните и т.н, можете да пребивате бездомници и клошари, можете да мъчите животни, можете да клеймите всеки друг от тъпия ви стандарт, можете да сте “велики ” борци за националното, православното, традициите, можете да разкъсвате всеки мислещ прогресивно и отвън схемите, можете да обличате носии, да друсате хора като малоумни на случайни места, можете да вършиме бдения да опазване на фамилните полезности, да организирате ракиени контрапротести, да громите еврогейството, да организирате групови кръщанета, сватби и т.н, да размахвате флагове и татуировки на национални герои, с които нямате даже една допирна точка, можете да обвинявате всички и всичко за личната си беззащитност и незадоволеност, можете да псувате ощетените и да ритате слабите, можете да чертаете разграничителни линии и да вдигате стени от ненавист и експанзия. Това можете.

А в този момент сте тихи. Мнооого тихи.

Ето ви го. Убиец. На жена си, на невръстното си дете, на себе си.

Точно във вашия шаблон е. Бял, българин, юнак, родолюбец, православен, навлечен в носия и посаден в черква, представящ традицонните български полезности и семейство.

Тихи сте. Не ви чуваааааам. "

Скоро след публикуването на мнението ѝ обаче текстът на Ралчева е свален от обществената мрежа, защото е бил докладван от консуматори, които са се почувствали наранени от него. Подобни практики не са необичайност във фейсбук и постоянно са разумни и обосновани, изключително за постове прокламиращи принуждение, ненавист или антидемократична агитация. В други обаче това не е по този начин и постоянно разпоредбите на обществената мрежа се употребяват от откровени тролове, които проведено рапортуват избрани профили, с цел да заглушат гласа на хората, с които не са съгласни.

Преди броени дни посредством използването на тролската скица бяха изтрити и трите профила във фейсбук на поета Манол Глишев, който е измежду най-активно протестиращите деятели за цивилен права в столицата. 

Повече по тази тематика можете да прочетете и в публикацията на Татяна Кристи " Как Facebook стана юрист на дявола (или злокобната страна на обществената мрежа) ".

Това, което последва изтриването на обявата на Ралчева, която евентуално не се е харесала на българите с очебийно " патриотични " настройки, обаче е много рядко събитие. След като мнението ѝ изчезна от обществената мрежа, то стартира да се споделя лавинообразно от голям брой други консуматори в обществената мрежа без да бъде глобено. Така тролската офанзива освен че не съумя да заглуши посланието, а то съумя да доближи до доста по-широка публика във фейсбук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР