Един и същи въпрос залива групите за българи в чужбина

...
Един и същи въпрос залива групите за българи в чужбина
Коментари Харесай

Поредната аномалия с карантината

Един и същи въпрос залива групите за българи в чужбина в обществената мрежа Фейсбук – „ Влизайки в България ще бъда ли подложен под карантина?”. Въпреки заповедта на министерство на опазването на здравето, неяснотите са налице.

Българин и родителите му, които са пристигнали в България с кола през Видин на 2 юни, са били карантинирани. “Ден по-късно се обадих по телефона в РЗИ и попитах дали съм карантина или не и ми споделиха, че съм. На 8 юни ни се обадиха да ни ревизират. Търсиха майка ми и татко ми. Баща ми ги пита по какъв начин може да си пазари и дали няма някакъв късмет да излиза и те споделят, че синът не бил карантина. В реалност аз съм под карантина, само че съгласно мен това е най-малкият проблем – аз съм си у дома и съблюдавам всички правила. Въпросът ми е за какво едни хора се пропущат през границата без карантина, а на други се постанова такава?”, алармира четец на ФАКТИ . По негова информация, през Калотина са минали швед и българка, която от дълги години живее в скандинавската страна и се “хвалят във Фейсбук, че им почва почивката и че нямат карантина. Аз ѝ написах и дамата ми сподели, че е предходна без проблеми с шведска кола (моята също е с шведска регистрация) през контролно-пропусквателен пункт „ Калотина””, добавя читателят ни.

На процедура поражда въпроса за какво няма синхрон сред другите гранични пропускателни пунктове и на база на какво едни лица се карантинират, а други – не.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР