Един ентусиаст, фен и аматьор-навигатор в Световния рали шампионат на

...
Един ентусиаст, фен и аматьор-навигатор в Световния рали шампионат на
Коментари Харесай

За емоционалното завръщане след среща със смъртта

Един запалянко, почитател и аматьор-навигатор в Световния рали шампионат на име Роб Хемингс ще направи най-емоционалното завръщане идващия уикенд на рали Англия. Именно там предходната година Роб получава инфаркт по време на един от специфичните стадии на надпреварата и в действителност мястото и времето се оказват изцяло подобаващи, въпреки и не на пръв взор.

В момента, в който Роб усеща, че му прилошава, алармира на водача си, който незабавно рапортува на избавителния и на медицинския екип, които включват двама доктори, двама парамедици и няколко доброволци. Всички те идват за по-малко от минута, откакто алармата в спортния автомобил е била задействана.

След светкавична реакция и животоспасяваща намеса от страна на медиците Роб е превозен до най-голямата болница в Суонзи за нужната грижа. Въпреки че на път към болничното заведение сърцето на Роб стопира 13 пъти, той се опълчва на песимистичните си шансове и оцелява. А в края на месеца ще се завърне и в рали автомобила със брачната половинка си Джейн, която минава курс по оказване на първа помощ незабавно след случилото се на Роб.

" Спасителният и медицинският екип, маршалите и доброволците бяха невероятни – те на процедура избавиха живота ми и бих желал да благодаря на всеки от тях. Ако това се бе случило у дома или на работа, най-вероятно щях да умра ", споделя Роб.

Снимка: WRC
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР