Един-единствен голям жилищен блок има на малката Главна в Пловдив

...
Един-единствен голям жилищен блок има на малката Главна в Пловдив
Коментари Харесай

Пловдивската Снежанка възкръсна в галерия Капана

Един-единствен огромен жилищен блок има на дребната Главна в Пловдив - ул. " Райко Даскалов " - и под него постоянно е имало огромно комерсиално пространство. Преди разпадането на соцтърговията там се намираше двуетажен " Детмаг ", наименуван " Снежанка ". След разпада в продължение на 30 години най-малко " Снежанка " заставам закрита с грозни тараби, тъй като площта беше благосъстоятелност и на общината, и на наследници и те не можеха да се схванат. Част от подблоковото пространство въпреки всичко беше с по-ясна благосъстоятелност и откри бързо своите наематели, още преди години. Когато чистеха фасадата от плакати, налепени през годините един върху различен, най-отдолу при започване на 90-те излезе афиш за концерт на Лили Иванова през 1986 година, споделя кореспондентът на .

В последните години общината се задейства, започнаха договаряния с наследници, схванаха се, след това бе оповестена социална поръчка, която пък бе оспорена в съда и в последна сметка срокът декември 2018 година се реалокира във времето и откриването се състоя през юли тази година. Подтикът на общината да стартира дейности за основаването на галерията бе кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата.

Все отново откриването се побра вътре в нея. Така Градската художествена изложба в Пловдив придобива още едно пространство, което дава опция в действителност за огромни изложения или за няколко изложения по едно и също време.

Ремонтът и построяването костват малко над 1 млн, само че изискванията са в действителност положителни. Първата галерия, представяща определени картини от фонда на община Пловдив, показва един пъстър взор върху творчеството на художници- емблеми на Пловдив като Йоан Левиев, Георги Божилов- Слона, Димитър Киров, Енчо Пиронков, Кольо Витковски, само че и картини, останали след пленери на художници от други градове.

Входът за тази галерия е безвъзмезден и в първия ден от деловия си живот галерията към този момент беше посетена от пловдивчани и туристи, които с интерес разглеждаха картините. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР