Един единствен активист се яви пред Народното събрание на обявения

...
Един единствен активист се яви пред Народното събрание на обявения
Коментари Харесай

Не е за вярване какво направи пред НС самотният Радко

Един единствен деятел се яви пред Народното събрание на оповестения огромен митинг против застрояването на столичните квартали „ Младост” и „ Дружба”. Запъхтян Радко Рангелов се появи пред Народното събрание с готовност да се бори за по-зелен живот в огромните комплекси, само че го посрещна празния площад.

„ Искат на строят блок тъкмо под балкона ми. Участвах към този момент в един огромен митинг в самия Младост и като споделиха през днешния ден пред Народното събрание да се съберем. Но ето, няма я кметица, няма никой. Аз обаче изричам съпричастие”, сподели Рангелов.

Няколко часа по-рано кметицата на „ Младост” Десислава Иванчева разгласи във фейсбука си, че пред Народното събрание жителите на квартала и тези от „ Дружба” ще се изправят с плакати и викания против измененията в устройствения проект на Столична община.
 митинг младост
„ С общи старания желаеме да изразим несъгласието си към проектозакона, съгласно който отбраната на зелените площи в цяла София пада. Също по този начин се разгласяваме срещу зоната за високо застрояване, в която няма да има ясни правила”, разгласи се Иванчева. В часа, разгласен за начало на митинга, кметицата заяви, че на полемика в Народното събрание ще пази зелените площи на София, застрашени от поголовно застрояване. Поиска и подръжниците й да стискат палци.



Радко се надяваше да откри съратници пред вратите на Народното събрание. Но се оказа самичък. И му остана да стиска палци. Оправда другите с версията, че единствено той не е схванал, че е митингът е анулиран.

„ И самичък воинът е воин”, приключи самотния си митинг Радко Рангелов от „ Младост” и си потегли с подготвеност още веднъж да се включи, в случай че се провежда. И с вярата да не се окаже още веднъж самичък сам против цяло едно Народно заседание.



Източник: btvnovinite.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР