Един двубой от българския футбол е попаднал под подозрение, че

...
Един двубой от българския футбол е попаднал под подозрение, че
Коментари Харесай

В българския футбол е забелязан един съмнителен мач от началото на сезона

Един дуел от българския футбол е попаднал под съмнение, че е манипулиран в интерес на облага от залагания. Това оповестиха от Българския футболен съюз при подписването на контракт с компанията SportRadar, която преодставя система за мониторинг на съмнителни залози.

От БФС не оповестиха кой е дуелът, само че стана ясно, че той е от сегашния сезон и е в едно от шампионатите на Първа, Втора лига или елитната юношеска група до 19 години.

" Мачът е възложен на разнообразни органи, които могат да подхващат законни стъпки за налагане на санкции. Няма по какъв начин да ви кажа в този момент кой е мачът. Но в случай че се стигне до процедура и санкции, ще го научите ", сподели офицерът по сигурността на БФС Марио Костурков.

Според Костурков от 2014 година, когато той пое поста, съмнителните мачове са намалели фрапантно. " Преди сигналите от УЕФА и SportRadar бяха в границите на 53 или 47 мача на сезон, а в този момент са много, много по-малко ", добави Костурков.

От 2009 година Наказателният кодекс третира манипулирането на спортни срещи и са издадени условни присъди.

Александрос Геронтикос от SportRadar съобщи, че платформата е хващала уредени мачове в баскетбола, хандбала и в крикета, а има и случаи в сумото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР