Един ден прочетох книга и целият ми свят се промени“.

...
Един ден прочетох книга и целият ми свят се промени“.
Коментари Харесай

Прокурори и служители от Бургаския апелативен район дариха събрана литература на библиотеките на затворите в Бургас и Сливен

„ Един ден прочетох книга и целият ми свят се промени “. С този откъс от нобеловия лауреат Орхан Памук заместител апелативният прокурор на Бургас госпожа Иванка Козарова посрещна представителите на медиите, които гостуваха по време на предаването на събраната литература от прокуратурата на началника на Бургаския затвор старши комисар Бранимир Мангъров.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8  %d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b5%d0%b2
„ Книгите са нещо, благодарение на което предишното и сегашното поддържат връзка с нас. Те са и метод на другарство сред групи, култури и нации, а това е необикновено благосъстояние. Книгите могат да ни върнат вярата, в случай че сме я изгубили, могат да ни дарят нов заряд за идващото на следващия ден и да донесат успокоение и разсъдък.

Вярвам, че книгите ни вършат по-добри, по-състрадателни и по-успешни. “ добави още госпожа Козарова, която бе главен основател на благотворителната самодейност. Тя не пропусна да се пошегува с гостите казвайки им, че през днешния ден за закононарушения и санкции ще се приказва единствено в случай че те са свързани с едноименния разказ на Достоевски. Прокурор Козарова благодари на всички магистрати и чиновници присъединили се в събирането на книгите през последните два месеца.

Апелативният прокурор на Бургас господин Любомир Петров акцентира, че дарената литература е извънредно подбрана, като в нея с изключение на международната класика има книги на български създатели, енциклопедии и научна литература. „ Чрез тази самодейност желаеме да допринесем за културата и социализацията на лишените от независимост “ сподели господин Петров. Той добави, че самодейността ще се трансформира в годишна и книги ще бъдат дарявани всяка пролет.

Дарението бе признато от началника на Затвора гр. Бургас старши комисар Бранимир Мангъров, който изрази благодарността си. Той заяви, че във всички корпуси на Бургаския затвор има хора, които вървят на учебно заведение в особено обособени класни стаи. По неговите думи получените книги ще бъдат добре пристигнали както за учениците, които ще имат с какво да се образоват отвън образователните часове, по този начин и за останалите лишени от независимост. Г-н Мангъров добави още, че предоставената литература ще попълни библиотеката на Бургаския затвор, като единствено в главния корпус има над 3 000 тома.

Литература бе дарена и на Затвора гр. Сливен, като книгите бяха събрани от магистрати от Окръжна прокуратура – Сливен и предоставени от представителя на прокуратура в града господин Руси Русев. Дарението бе признато от началника на Затвора гр.Сливен старши комисар Йордан Данев и от госпожа Сийка Павлова – шеф бранш „ Социална активност и възпитателна работа “.

Общият брой на дарените творби в Бургас и Сливен е над 450.

Инициативата е част от деянията по случай 20-годишнината на Апелативна прокуратура – Бургас, която се означи през актуалната година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР