Един човек загина при наводнение в Южна Франция, докато се

...
Един човек загина при наводнение в Южна Франция, докато се
Коментари Харесай

Наводнение в Южна Франция, има загинал

Един човек почина при наводняване в Южна Франция, до момента в който се опитвал да пресече с кола залят от вода път, заяви префектурата на департамента Вар, представена от ТАСС.

Според локалните управляващи това се е случило в град Сент Антонен дьо Вар. Служители на полицията разкрили автомобил, развален при опит да пресече наводнен път, придвижването по който било неразрешено, заяви министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер.

" В колата е имало двама души, единият от тях е открит без признаци на живот, а на другия е оказана помощ от избавителната работа ", заяви префектурата.

Националната метеорологична работа " Метео-Франс " разгласи през вчерашния ден в департамент Вар предпоследно равнище на паника по отношение на наводнението, провокирано от поройни дъждове. Според синоптиците тази година октомври е най-дъждовният месец в историята на метеорологичните наблюдения. През последните 36 часа във Вар са паднали 160 мм превалявания, което доста надвишава месечната норма.

Префектурата на департамента предложи на локалните поданици да демонстрират пределна зоркост и внимание. Във връзка с наводнението са мобилизирани над 200 спасители, които оказват помощ на популацията. През миналата нощ в общините Фрежюс и Драгинян са евакуирани над 300 души. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР