Един човек загина и 12 бяха ранени при падането на

...
Един човек загина и 12 бяха ранени при падането на
Коментари Харесай

Балон с туристи падна в Египет

Един човек почина и 12 бяха ранени при рухването на балон с туристи покрай египетския град Луксор, предадоха международните организации.

В балона е имало 20 туристи от разнообразни националности. Според локални медии причина за нещастието евентуално е мощният вятър. Балонът е летял към 45 минути и е достигнал височина от 450 метра, преди водачът му да изгуби надзор и да падне в планинска околност.

Противоречива е информацията за починалия. Египетското министерство на опазването на здравето сподели, че жертвата на нещастието е жена, само че не заяви детайлности за положението на 12-те ранени, съобщи Ройтерс. Според в. "Ал Анхар " жертвата е американски жител, а ранените са няколко чужденци, чиято народност не се прецизира, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. Агенция Агенция Франс Прес оповестява, че жертвата е южноафрикански екскурзиант.

Това е втора сходна акцидент с балон в Луксор за последните пет години. През февруари 2013 година 19 туристи, измежду които британци, французи, унгарци и японци, починаха с балон, който се подпали, до момента в който летеше над Луксор и падна от 305 метра височина. През 2009 година 13 непознати туристи бяха ранени, когато балонът, на който се бяха качили, се удари в дирек. След тези два случая управляващите прекратиха екскурзиите с балони за два месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР