Един човек загина, а над 60 получиха различни наранявания по

...
Един човек загина, а над 60 получиха различни наранявания по
Коментари Харесай

Състезание с бикове в Индия взе жертва

Един човек почина, а над 60 получиха разнообразни пострадвания по време на съревнование по усмиряване на бикове. Той се устройва в чест на годишния празник на плодородието Понгал в южния индийския щат Тамил Наду, оповестява „ Times of India ”.

Бикът побягнал, откакто чул биенето на барабаните. При опит да го хване животното, 40-годишен участник в церемонията е бил стъпкан от копитата му.

анени са били 66 индивида, от които 37 укротители на бикове, а останалите – притежатели на бикове и фенове. Става въпрос за участници в популярната „ индийска корида ” Джаликату, която съставлява зрелищно съревнование по усмиряване на бикове.

Смята се, че тази традиция датира от минимум 2,5 хиляди години. За разлика от испанската корида, Джаликату не е борба на индивида с бика, а точно усмиряване.

В обособените региони тази традиция е показана в разнообразни вариации, само че всички си наподобяват в едно – мъжът би трябвало да хване бика с две ръце за рогата и да се задържи по този начин известно време или да измине несъмнено разстояние върху него.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР