Един човек загина, а двама пострадаха при пожар, избухнал снощи

...
Един човек загина, а двама пострадаха при пожар, избухнал снощи
Коментари Харесай

Пожар избухна в газоразпределителна станция в Казан, човек загина

Един човек почина, а двама пострадаха при пожар, избухнал нощес след детонация в газоразпределителна станция в съветския град Казан - столица на република Татарстан. Това заяви през днешния ден за ТАСС федералното министерство на изключителните обстановки, съобщи организацията.

Гори газов контейнер с размер 170 куб. метра. В гасенето му вземат участие 199 души с 58 единици техника, в това число дрон. Останалите 23 резервоара в комплекса се охлаждат. Газът се източва в аварийни складове.

Двамата потърпевши са настанени с изгаряния в болница, няма заплаха за живота им, съобщи татарстанското здравно министерство.

В станцията е оповестено изключително състояние. Няма опасност за обитаемоте места. Съдържанието на въглеводороди в околната среда е в границите на допустимите стойности.

На местопроизшествието работи пожарна лаборатория, чиито специалисти проверяват случая, с цел да открият аргументите за детонацията. Татарстанските следствени управляващи са образували наказателно дело за нарушаване на разпоредбите за сигурност на взривоопасни обекти. Прокуратурата прави инспекция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР