Един човек стана жертва на силния ураган Майкъл в американския

...
Един човек стана жертва на силния ураган Майкъл в американския
Коментари Харесай

Ураганът Майкъл достигна Флорида, има един загинал

Един човек стана жертва на мощния вихър Майкъл в американския щат Флорида, оповестиха локалните управляващи. Той е умрял, откакто дърво е паднало върху него.

Издадени са заповеди за евакуация в 22 окръга на щата, където Майкъл е първият вихър с сходна мощност от 100 години насам. 3000 спасители са мобилизирани да оказват помощ на засегнатите, а няколко самолета от базите в Атланта и Алабама са в подготвеност да вземат участие в издирвателни задачи.

Под опасност са риболовен селища, военни бази и голям брой крайбрежни градове. Над 375 000 души по крайбрежието на залива бяха принудени да се изтеглят, до момента в който Майкъл стартира да връхлита бреговата линия с тропически ветрове, дъждове и мощни талази.

Неочаквано бързо бедствието се разви от тропическа стихия през уикенда, достигайки до вихър категория 4, черпейки мощ от топлите води в Залива.

Очаква се Майкъл да премине през Флорида и да се придвижи към Джорджия рано в четвъртък. Синоптиците обявиха, че е допустимо да се отприщят поройни дъждове и мощни ветрове даже до двете Каролини, които към момента се възвръщат от епичното наводняване на урагана Флорънс.

Няколко часа преди идването на бурята на сушата талази от океана към този момент заливаха доковете наоколо до Панама сити.

Много евакуирали се търсят леговище на към 25 благи от брега, само че регионът е с доста дъбови и борови дървета и заплахата те да паднат и да причинят спирания на електрозахранването е действителна.

Военната база южно от град Панама сити също беше евакуирана, защото се чака сърцето на бурята да удари точно там. Като защитна мярка самолетите от базата, които включват и изтребители F-22, излетяха на стотици километри.

Евакуациите обгърнаха 22 окръга от Флорида, само че управляващите се притесняват, че доста от жителите са пренебрегнали апелите да изоставен домовете си. /бнр.бг
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР