Един човек е загинал при руски безпилотни и ракетни удари

...
Един човек е загинал при руски безпилотни и ракетни удари
Коментари Харесай

Руски удари в района на украинското дунавско пристанище Измаил

Един човек е умрял при съветски безпилотни и ракетни удари по Киев и Одеска област, в това число по регион на дунавското пристанище Измаил, оповестиха рано тази заран украинските управляващи, представени от ДПА.

Олег Кипер, губернаторът на южната Одеска област, сподели, че е умрял селскостопански служащ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Няма нанесени обилни вреди по пристанището и инфраструктурата в Измаил, който се намира на отсрещния бряг на Дунав на границата с натовската членка Румъния и закупи основно значение за износа на украинско зърно към интернационалните пазари през Черно море.

В Киев управляващите оповестиха, че дружество в покрайнините на столицата се е запалило от паднали ракетни парчета. Пламъците са потушени тази заран, заяви киевската работа за гражданска отбрана.

Украинските военновъздушни сили обявиха, че съветските войски са изстреляли от въздуха седем крилати ракети и зенитна ракета за комплекс С-300, модифицирана за поразяване на наземни цели. По данни на Военновъздушни сили на Киев противовъздушната защита е съумяла да смъкна всички ракети.

От 25-те изстреляни дрона унищожените са 15, прибавиха украинските военни.

Русия води от повече от 18 месеца непредизвикана война против Украйна. Среднощните безпилотни и ракетни набези станаха част от тактиката на Москва от предходната година, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР