Един човек е загинал при пожар в дома си в

...
Един човек е загинал при пожар в дома си в
Коментари Харесай

Жертви, щети и наводнения заради мощния ураган „Харви” в САЩ

Един човек е умрял при пожар в дома си в Рокпорт, щата Тексас, вследствие на урагана Харви, заяви кметът на крайбрежния град Чарлз Уакс, представен от ДПА и Ройтерс.
 
Жертвата била открита, откакто бурята се преместила към вътрешността на сушата, сподели на конференция кметът, без да даде спомагателна информация за починалия.
Щетите в Рокпорт са обилни, екипите не престават издирвателните и избавителни интервенции, сподели Уакс като означи, че към 40 % от 24 500-те поданици на Рокпорт не са се вслушали в разпореждането за незабавна евакуация, обещано преди бурята.

Ураганът Харви отслабна, само че има заплаха от огромни наводнения
 
Харви остави стотици хиляди хора без електричество и аргументи огромни наводнения в няколко крайбрежни региона в Тексас.
 
Изключително тежките наводнения започнаха, откакто най-мощният вихър в Съединени американски щати от 2005 година насам доближи щата в петък вечерта, когато беше от четвърта категория по петстепенната канара. Впоследствие той отслабна до тропическа стихия с ветрове със скорост до 110 км/ч.
 
Извънредно бавното придвижване на стихията обаче (придвижва с едвам 4 км/ч) - я прави доста рискова, защото поройни дъждове ще валят над едни и същи региони няколко дни, отбелязва Франс прес.

Мощният вихър Харви бушува в Тексас (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Националният център за ураганите предизвести, че тук-там до четвъртък се чакат превалявания до 100 см, което може да докара до " пагубни наводненията с вероятни жертви ".
 
Заради Харви са били евакуирани 112 петролни платформи в Мексиканския залив, представляващи 24,5 % от дневното произвеждане на недопечен нефт и 26 % от газа. Затворени са и голям брой съоръжения на брега. На тексаския бряг се намират близо една трета от петролните рафинерии в Съединени американски щати, а Мексиканския залив обезпечава 20 % от американското произвеждане, напомня Агенция Франс Прес.
 
Губернаторът на Тексас Грег Абът разгласи, че изключителното състояние е било разширено с още 20 окръга и към този момент обгръща общо 50. Той сподели, че на територията на щата без ток са 338 000 души и че възобновяване на електрозахранването може да отнеме дни.
 
В издирвателните и избавителни интервенции, в това число с хеликоптери, вземат участие 1800 военнослужещи.

Съединени американски щати се готви за най-големия вихър от 12 години насам
 
Американският президент Доналд Тръмп подреди на помощниците си и членовете на държавното управление да взаимодействат интензивно с управляващите в щатите Тексас и Луизиана, потърпевши от прекосяването на урагана Харви, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на Белия дом.
 
Тръмп, дружно с вицепрезидента Майк Пенс, свика заседание с министри и други членове на висшата администрация. " Президентът акцентира, че чака от всички министерства и служби цялостно взаимоотношение за спасяването на човешки живот, което е приоритет номер едно ", споделиха от Белия дом.
 
Тръмп е изразил също благодарността си към доброволчески и религиозни организации, които оказват помощ на потърпевшите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР