Един човек е загинал и най-малко 53 са ранени в

...
Един човек е загинал и най-малко 53 са ранени в
Коментари Харесай

Ракетен обстрел от ивицата Газа срещу Израел

Един човек е умрял и минимум 53 са ранени вследствие на ракетния обстрел от линията Газа против Израел, оповестиха израелските избавителни служби, представени от Агенция Франс Прес и ТАСС.

Мъртъв мъж на към 40 години бил изваден тази нощ отдолу под руините на постройка в град Ашкелон в Южен Израел, улучена от една от десетките ракети, изстреляни от през вчерашния ден следобяд от линията Газа. "От 16.30 до 01.15 часа локално време спасителите оказаха помощ на 53 потърпевши, в това число двама в сериозно положение - боец и 60 годишна жена ", се споделя в известието на израелската работа за незабавна помощ.

Израелската войска заяви, че е нанесла сполучлив ракетен удар против щаба на военното разузнаване на Хамас в град Газа, съобщи ДПА. "Ние ударихме щаба на военното разузнаване на Хамас в отговор на над 300-те ракети, които терористите в Газа изстреляха по Израел ", написа в "Туитър " представител на израелските въоръжени сили. "Това е мястото, където чиновниците на разузнаването на Хамас събираха информация, с цел да нападат израелците ", се споделя в известието. В него се прибавя, че радикалното палестинско придвижване, което управлява линията Газа "нарочно е разположило щаба си покрай учебно заведение ".

Палестинският водач Махмуд Абас прикани през вчерашния ден интернационалната общественост неотложно да се намеси в обстановката в линията Газа и да спре "агресията на Израел ", съобщи палестинската организация УАФА, представена от ТАСС. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани всички страни да проявят оптималната въздържаност, откакто палестинци в Газа изстреляха десетки ракети и минометни снаряди по Южен Израел, а израелската войска отвърна с въздушни удари, съобщи заместник-говорителят на Гутериш, Фархан Хак, представен от Ройтерс. "Специалният координатор на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой Николай Младенов работи в тясно съдействие с Египет и всички заинтересувани страни за възобновяване на спокойствието ", уточни представителят.

Израелската войска разгласи, че от нощес израелски изтребители, бойни хеликоптери, дронове и танкове са поразили над 70 цели на придвижванията Хамас и "Ислямски джихад " в линията Газа в отговор на масирания обстрел от палестинския анклав, при който против израелски градове са били изстреляни минимум 300 ракети и снаряди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР