Един човек е загинал днес при голяма пожар в апартамент

...
Един човек е загинал днес при голяма пожар в апартамент
Коментари Харесай

Пожар в блок в Стара Загора, има загинал

Един човек е умрял през днешния ден при огромна пожар в апартамент в центъра на Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.

Сигнал за огнената буря е получен минути преди 16 часа. На място неотложно са изпратени екипи на полицията и пожарната.

От жилищния блок са били евакуирани 10 души. Към момента пожарът е погасен, следва да бъде осъществен оглед на мястото.

По информация на живущи в блока на улица „ Цар Симеон Велики “, който е прочут в Стара Загора като „ Блокът на Българска комунистическа партия “, починалият е мъж. Той е бил мъчно преносим, съобщи БНР.

„ Извършва се оглед. На този стадий няма информация за аргументите, довели до съдбовния случай “, заяви старши контрольор Михаил Михов – шеф РСПБЗН-Стара Загора.



Половин час по-късно пожар избухна и в къща на улица „ Петко Д. Петков “ в централната част на Казанлък, предаде БТА. На място бяха изпратени два пожарни екипа, както и екип на полицията и на ЕВН.

При случая няма потърпевши, заяви началникът на Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Казанлък основен контрольор Станимир Тончев. Собственик на горящата къща е стара жена, която е била евакуирана.

Загасени са 67 пожара през миналото денонощие, оповестиха от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на уеб страницата си. Екипите на пожарната са реагирали на 92 сигнала за катастрофи.

Един човек е умрял при пожар за последните 24 часа. На 16 януари в 20:30 часа е получен сигнал за пожар в къща в село Преславци, община Тутракан. При случая е умрял мъж на 71 година, който е бил трудноподвижен.

С материални вреди са 18 от пожарите за денонощието. Осем от тях са били в жилищни здания. Без нанесени материални вреди са 49 пожара.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР