Един човек е загинал, а друг е в неизвестност в

...
Един човек е загинал, а друг е в неизвестност в
Коментари Харесай

Силни дъждове предизвикаха свлачища в Австрия, човек загина, а друг е в неизвестност

Един човек е умрял, а различен е в неопределеност в Австрия след свлачища, провокирани от мощни дъждове, поради които бяха затворени пътища и изолирани села, съобщи Франс прес, като се базира на управляващите.

Пороите през нощта нанесоха големи вреди в планинския окръг Вилах-Ланд, в южната австрийска провинция Каринтия, граничеща с Италия и Словения.


" Един локален гражданин за жал е открит мъртъв пред къщата си " , заяви за Агенция Франс Прес представител на полицията. Той не даде детайлности, като единствено посочи, че починалият е 82-годишен мъж.

Спасителни екипи и военни търсят благодарение на няколко хеликоптера един човек, който пътувал с кола и е в неопределеност, сподели представител на управляващите. Той  означи, че има отчасти затрупани къщи, като точният им брой не е прочут.

" Три села са изцяло изолирани от света ", съобщи говорителката на Червеният кръст в Каринтия Мелани Райтер. Тя дефинира обстановката като притеснителна.
На фрагменти се виждат улици, осеяни с парчета, и реки, излезли от коритата си.

Предупреждение за наводнения е издадено и за прилежащата австрийска провинция Залцбург , заяви националната осведомителна организация АПА.

За няколко часа тук-там е паднало количество дъжд, що се касае за целия месец юни, сподели Герхард Хоенвартер от метеорологичната работа на Австрия.

Тази седмица Австрия е обхваната от гореща вълна, придружена от мощни стихии. Увеличаването на рисковите метеорологични феномени в Европа съгласно учени е директна последица от световното стопляне, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР