Един човек е бил убит в Египет при протести срещу

...
Един човек е бил убит в Египет при протести срещу
Коментари Харесай

Един убит в Египет при протести срещу президента

Един човек е бил погубен в Египет при митинги против президента Абдел Фатах ас Сиси, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на неговото семейство и медицински източници.

Демонстранти влезнали в конфликти с полицията тази нощ в село южно от столицата Кайро.

През последните дни в Египет се организират дребни антиправителствени митинги. Те са подклаждани от видеоклипове, оповестени в интернет от последователи на неразрешеното в страната ислямистко придвижване "Мюсюлмански братя ".

Тялото на погубен мъж, прострелян в лицето и гърдите, било докарано в болница в предградие на Кайро тази нощ, оповестиха медици. Източник от силите за сигурност отхвърли полицията да е стреляла по стачкуващите. Над 150 души са били арестувани при митингите през последните дни съгласно юристи.

Демонстрациите в Египет са неразрешени от 2013 година, когато военните смъкнаха от власт президента ислямист Мохамед Морси, определен като претендент на "Мюсюлмански братя ". От 2017 година в страната е в действие изключително състояние. Наскоро Мохамед Али - прочут египетски предприемач, живеещ в заточение в Испания - е призовал своите сънародници да излязат по улиците, с цел да стачкуват против президента и неговото ръководство. Али, строителен бизнесмен и артист, се появи на египетската политическа сцена предходната година, когато разгласява видеоматериали с обвинявания в корупция против Ас Сиси и военния хайлайф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР