Един човек е бил убит, а двама - ранени, от

...
Един човек е бил убит, а двама - ранени, от
Коментари Харесай

Радикален ислямист нападна минувачи в центъра на Париж, има жертва и ранени

Един човек е бил погубен, а двама - ранени, от нападател на минувачи в центъра на Париж, покрай Айфеловата кула, съобщи Ройтерс, като се базира на обява на френския вътрешен министър Жералд Дарманен в обществената платформа " Екс ", осведоми Нова.

" Храбри служители на реда преди малко арестуваха нападател, атакувал минувачи наоколо до крайбрежния бул. " Гренел ". Аварийните служби са се погрижили за тялото на починалия и за ранените. Моля, избягвайте региона ", написа министърът, който в началото заяви за един ранен.

Според информация на Франс прес нападателят е прочут на управляващите коренен ислямист, който страда от псхичино разстройство. Агенцията цитира министър Дарманен, който сподели, че този причинител към този момент е бил съден по отношение на нахлуване през 2016 година

Агенция Франс Прес съобщи още, че при офанзивата той е крещял " Аллах акбар ". Това бе доказано от Дарманен. По неговите думи нападателят е споделил, че е бил повлиян от обстановката в Газа.

Прокуратурата на Франция по антитероризма разгласи, че за момента не е почнала следствие. " Нападателят е бил обезвреден от полицията доста бързо. Опитахме се да спасим живота на индивида, който почина. Нападнатите хора са туристи ", съобщи за телевизия Бе Еф Ем лекар Патрик Пелу.

Позовавайки се на полицията, Бе  Еф Ем заяви, че убитият е немски жител, а оръжието на убийството е било чук. Ройтерс отбелязва, че тази покруса се случва осем месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е хазаин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР