Един час. Толкова трябваше да чака американския президент Доналд Тръмп

...
Един час. Толкова трябваше да чака американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Путин принуди Тръмп да го чака час за срещата в Хелзинки

Един час. Толкова трябваше да чака американския президент Доналд Тръмп идването на съветския му сътрудник Владимир Путин във финландската столица Хелзинки за първата им независима среща. Самолетът на съветския държавен глава кацна със забавяне минути след 13 ч. българско време, а това бе изтълкувано от някои като тактически ход за печелене на психическо преимущество. 26 минути по-рано кортежът на американския президент и брачната половинка му Мелания към този момент беше тръгнал за президентския замък - мястото на срещата, написа " Гардиън ".
 Сладкиш  Туск упрекна Тръмп в разпространение на подправени вести  Тръмп преди срещата с Путин: Отношенията с Русия в никакъв случай не са били толкоз неприятни поради Обама и ФБР  Тръмп и Путин на първа независима среща
" Очевидно закъснението е нещо, което той е можел да избегне, тъй че в него има някакво желание ", разяснява някогашният дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Томас Пикеринг.

Вероятно с цел да " отвърне на удара ", Тръмп е предиздвикал кортежа да се забави и е дошъл със забавяне в двореца, написа още английският вестник.

Предвидено е в началото двамата президенти да беседват очи в очи, в наличието единствено на преводачите си. След това ще се състоят руско-американски договаряния във формат работен обяд, с присъединяване на някои членове на делегациите, заяви по-рано външнополитическият консултант на Путин Юрий Ушаков. След това водачите ще проведат взаимна конференция. Предвидено е изявление на президентите, след което те ще отговорят на четири въпроса: по два от всяка страна.

Тръмп и Путин разговаряха за пръв път на 7 юли 2017 година в коридорите на Г-20 в Хамбург. През ноември същата година Путин и Тръмп се срещнаха по време на форума на АТИС във Виетнам и утвърдиха взаимно изказване във връзка със Сирия. Откакто американският водач встъпи в служба преди година и половина, двамата с съветския държавен глава са провели и няколко диалога по телефона, напомня ТАСС.

Преди срещата Тръмп направи някои необикновени мнения за съветския си сътрудник. В отговор на журналистически въпрос в тв изявление той се съгласи, че " евентуално " Путин е безсъвестен човек. Той даде да се разбере още, че има вяра, че двамата ще се схванат. В Туитър пък написа, че връзките сред Съединени американски щати и Русия в никакъв случай не са били по-лоши от в този момент с помощта на години неблагоразумие от страна на Съединени американски щати и настоящия " манипулативен лов на вещици ". 

Путин не е коментирал срещата и връзките със Съединени американски щати, само че представителят му Дмитрий Песков разяснява, че президентът се надява срещата да е " бебешка стъпка " към възобновяване на извънредно неприятните връзки сред двете страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР