Един батальон от около 1000 души наши войници ще бъде

...
Един батальон от около 1000 души наши войници ще бъде
Коментари Харесай

Разполагаме батальон от 1000 войници у нас, който да е готов при ескалация НАТО-Русия

Един батальон от към 1000 души наши бойци ще бъде ситуиран у нас със задача да ускори тренировките си и да се включи в учения на НАТО поради ексалацията на напрежението сред алианса и Русия. Това стана ясно от изявление на военния министър Стефан Янев пред депутатите, заяви " ".

Говорим за ограничения, които страната ни като член на НАТО е в положение и има предпочитание да вземе - да се продължат дипломатическите старания да се предотврати спор и да се направи нужното в благозвучие със съществуващите към този момент ограничения. На предходни срещи на върха на НАТО са взети решения за подсилване на източния фланг - засилено предно и приспособено предно наличие - последното за дръжавите от Черно море, а предното наличие за Балтийските страни и Полша.

След последното развиване на рецесията, военното командване на НАТО и висшият главнокомандващ е дал задача да се търсят нови военни ограничения, сподели той. И изясни, че се разисква и у нас, и в Румъния, Славакия и Унгария да се приложи предно наличие.

Част от ограниченията от този проект пък предвиждали точно разполагането на една сухопътна група или на въпросния батальон. Той обаче щял да стои на наша територия и няма да се изпраща в чужбина. Можело обаче да прави взаимни учения с други страни, защото у нас липсвали нужните качества.

Въпреки многото розови оценки, съществуващите дефицити във въоръжените сили са от непостоянен метод и финансиране през годините, разяснява Янев.

Той даде два образеца за неефективно разходване на бюджета - съгласно него процедурите на обособени планове били такива, че е по-вероятно в границите на годината да не може да се изхарчат парите и армията да се достави с нужното. Ние сме на състояние, в което системата за защита не е задоволително ефикасна и няма предвидим и предсказуем метод за рационализация, сподели Янев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР