Един автомобил се превръща в икона, когато неговата стилистична ДНК

...
Един автомобил се превръща в икона, когато неговата стилистична ДНК
Коментари Харесай

Volkswagen представи новите Golf GTI, GTE и GTD

Един автомобил се трансформира в икона, когато неговата стилистична ДНК и темперамент се запазят ярки, трайни и разпознаваеми в продължение на десетилетия. За една емблематична икона е също толкоз значимо непрекъснато да показва нови и свежи хрумвания, с цел да се оправя с провокациите на новото време – по този начин, както го прави Golf GTI. Вече 44 години Volkswagen непрестанно преоткрива и преражда тази икона в класа на спортните компактни коли, съхранявайки истинската идея потомство след потомство. Сега своя пазарен дебют отбелязва осмата генерация на Golf GTI – с напълно нов дизайн и последната дума на технологиите, изцяло цифровизиран и обвързван с световната мрежа и околния свят.

Изцяло нов Golf GTI, подготвен да посрещне провокациите на нашата съвременна ера. Първото потомство на Golf от 1976 година от дълго време еволюира в цяла гама от разнообразни по темперамент модели. Неговият образец бе последван през 1982 година от първия Golf GTD с турбодизелов мотор, а през 2014 година и от първия Golf GTE, който употребява plug-in хибридно задвижване. Затова е изцяло справедливо новите Golf GTD и Golf GTE да отбележат международните си министър председатели дружно стази на новия Golf GTI. Три разновидността на Golf, три разнообразни характера, три ефикасни и чисти задвижващи системи, обединени под една обща философия във връзка с дизайна и оборудването.

Готов за модерната епоха.

Цифровото арматурно табло Innovision Cockpit се включва още при отваряне на вратите на Golf GTI, GTE и GTD. Innovision Cockpit съставлява хармонична композиция от върховата версия на 10,25-инчовия екран на Digital Cockpit (блокът цифрови контролни принадлежности пред водача) и 10-инчовия екран на навигационна система, като образното и функционално комбиниране на двата екрана основава кардинално нова, цялостна цифрова архитектура. Индиректното осветяване, което също е част от общоприетото съоръжение, обгръща както екраните, по този начин и всички други осветени площи в интериора (арматурното табло, облицовките на вратите, отделението за предпазване на движимости с интерфейс за мобилен телефон и пространството за краката) с мека светлина с опция за самостоятелна настройка в 30 цвята. По този метод се основава напълно нова атмосфера и самостоятелно, строго характерно чувство при трите версии GTI, GTE и GTD. Golf GTI, който е оборудван общоприетоо с 6-степенна ръчна предавателна кутия, към този момент има чисто нова GTI топка на скоростния лост. За GTI се предлага и опционална автоматизирана 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DSG), а GTD се предлага извънредно и единствено с тази DSG трансмисия. Версията GTE на собствен ред употребява 6-степенна DSG, особено създадена за работа в композиция с хибридното задвижване. При моделите, оборудвани с DSG, предавките по принцип се сменят посредством технология „ shift by wire” без механична връзка сред трансмисията и скоростния лост, а самият лост на DSG е характерно завършен и планиран особено за задачата. Стандартният start/stop бутон за пускане и изключване на системите за задвижване на трите нови спортни версии на Golf също е нещо особено - след отваряне на вратите, той стартира да пулсира в алена светлина досега на пускане на задвижващата система.

ЗАДВИЖВАЩИ АГРЕГАТИ

Новият Golf GTI се задвижва от 2,0-литров мотор със система за наложително пълнене с турбокомпресор (EA888 evo4), оптималната мощ 180 кВт (245 к.с.) и оптимален въртящ миг 370 Нм. Стандартно четирицилиндровият мотор е комбиниран с 6-степенна ръчна предавателна кутия (MQ350), а като алтернатива се предлага 7-степенна DSG трансмисия с два съединителя (DQ381 DSG).

Рlug-in хибридното задвижване на Golf GTE всъщност е композиция от 1,4-литров бензинов мотор със система за наложително пълнене с турбокомпресор (EA211 TSI) и оптималната мощ 110 кВт (150 к.с.), хибриден модул с тягов електродвигател (85 кВт), 6-степенна трансмисия DSG (DQ400e) и новоразработена литиево-йонна акумулаторна батерия. Системата обезпечава обща оптималната мощ от 180 кВт (245 к.с.) и систематичен оптимален въртящ миг от 400 Нм, а спрямо предходния модел самостоятелният пробег на електричество е повишен доста и към този момент доближава към 60 километра. Инженерите на Volkswagen са постигнали това нарастване на пробега без местни излъчвания с сполучлива работа в две съществени насоки – възстановяване на аеродинамичните индикатори на Golf и увеличение на енергийния потенциал на акумулаторната батерият с 50% до настоящите 13 кВтч. Новото потомство на GTE може да движи със скорост до 130 км/ч в напълно електрически режим с нулеви местни излъчвания. При съществуване на задоволителен заряд в акумулаторната батерия, Golf GTE постоянно започва във напълно електрически режим E-MODE. Plug-in хибридното задвижване минава автоматизирано в хибриден режим, ако равнището на заряд на батерията спадне под несъмнено ниво или в случай че скоростта на придвижване надвиши 130 км/ч. При придвижване в хибриден режим, лидерът има опция да употребява трите разумни признака в менюто на екрана на инфотейнмънт системата, с цел да поддържа равнището на заряд в акумулаторната батерия, да го усилва или го понижава до несъмнено равнище. По този метод можете да употребявате напълно електрическа сила с нулеви излъчвания за придвижване в градската зона в крайната точка на маршрута - в случай че е належащо, даже и при пътешестване на по-дълги дистанции. Ако навигационната система е в деен режим на водене по заложен маршрут, системата за ръководство на заряда в акумулаторната батерия регистрира превантивно профила на пътя и топографските данни, с цел да подсигурява, че заложеното от лидера равнище на заряд ще бъде налице при постигане на крайната цел на пътуването. В рамките на този развой потреблението на съхранената в акумулаторната батерия сила се приспособява въз основа на данните за маршрута, с цел да се реализира най-благоприятен самостоятелен пробег за придвижване на напълно електрическа двигателна сила.

Подходящият за пътешестване на дълги дистанции състезателен модел разполага с 2,0-литров четирицилиндров турбодизелов мотор (TDI) с оптималната мощ 147 кВт (200 к.с.). Двигателят на Golf GTD (серия EA288 evo) обезпечава впечатляващо висок оптимален въртящ миг от 400 Нм още при доста ниски обороти на мотора TDI. Както при всички останали дизелови мотори с турбокомпресор в новия Golf, GTD употребява свръхмодерни ограничения за отнасяне на отработилите газове с два поредно свързани SCR (селективна каталитична редукция) катализатора. Новата високотехнологична SCR система с двойно впръскване на добавката от карбамид AdBlue спомага за доста понижаване на излъчванията на азотни окиси спрямо миналата версия на модела. Volkswagen предлага Golf GTD със 7-степенна предавателна кутия DSG с двоен съединител (DQ381 DSG) като общоприетоо оборудва.

Адаптивен надзор на окачването DCC. Адаптивната система за надзор на окачването DDC приспособява в действително време характерностите на работа на ходовата част с изискванията на пътя, настилката и стила на шофиране, отчитайки въздействието на разнообразни фактори като отклонението на кормилото и режимите на прекъсване и ускоряване. Задавайки стремежи режим на придвижване, лидерът може да промени държанието на автомобила и да ограничи съмненията на каросерията. Системата пресмята нужната за задачата интервенция за всяко колело и контролира работата на четирите амортисьора в рамките на части от секундата. По този метод DCC и системата за надзор на динамичността на пътя Vehicle Dynamics Manager обезпечават допустимо най-хубавия комфорт на возене и идеално държание на пътя във всяка обстановка. При последното потомство на DCC опциите за самостоятелни настройки могат да се разширят в допълнение към откритите режими COMFORT, ECO и SPORT благодарение на режима INDIVIDUAL. При него лидерът да зададе точно и да запамети собствен персонален профил от настройки благодарение на дигитален плъзгач. В режим COMFORT купето се изолира допустимо най-добре от въздействието на контакта с пътната настилка за реализиране на оптимален комфорт на возене. Режимът SPORT от двуга страна предлага разширени благоприятни условия за конфигурация с оптимално стегната работата на амортисьорите за реализиране на минималните съмнения на каросерията и извънредно директните реакции на ръководството, присъщи за неподправеното динамично държание на спортни модели като новите GTI, GTD и GTE.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР