Един 89-годишен дървар построява собствена къщичка, подобна на тази на

...
Един 89-годишен дървар построява собствена къщичка, подобна на тази на
Коментари Харесай

89-годишният старец, който сам построява къща като от приказките

Един 89-годишен дървар построява лична къщурка, сходна на тази на хобитите, с която даже Билбо Бегинс би се гордял. Но възрастният човек разкрива, че в никакъв случай не е гледал " Властелинът на пръстените " или " Хобит ". И несъмнено не е направил дома си по модел от кино лентата.
 Ерчана Мъри-Бартлет, Австралия и върхът ѝ за най-вече пробягани поредни ежедневни маратона
Да изтичаш цяла Австралия единствено за 15 дни

Рекордът на Ерчана Мъри-Бартлет

Стюарт Грант, който към този момент е прародител, купува 200-годишна сграда покрай Инвърнес през 1984 година в много плачевен тип - без покрив и без порти. Макар да няма желание да живее там, а да я употребява по-скоро като вила, Стюарт запретва ръкави и се залавя за работа, с ясното схващане, че желае да я стегне, с цел да може да върви понякога там.

Бащата на две деца толкоз доста се радва да ремонтира всичко самичък по странната къща, че взема решение да я трансформира в собствен дом. И макар, че живее в своята хобит къщурка съвсем 40 години, неотдавна е залят от почитатели на " Властелинът на пръстените ", откакто домът му е оповестен на уеб страница, препоръчващ места за посещаване в Шотландия.

Стюарт живее съвсем напълно отвън мрежата - той няма мобилен телефон, нито употребява интернет и към този момент не кара, поради напредналата си възраст, само че споделя, че обича да излиза и да се среща с хора.

" Не съм гледал " Властелинът на пръстените ". Просто е чисто съвпадане, че входната ми врата е съвсем със същата форма и от същия тип дърво, дъб. Преди мен тук живееха крави, телета, пилета и едно магаре. Това не е изискана къща, тя е направена от остатъците от домовете на други хора. "

Стюарт стартира да работи по дома си в Шотландия през 1984 година След това прави едногодишно пътешестване до Австралия, както и няколко по-кратки пътувания до Оз. Затова споделя, че е работил върху дома си " на занимателен каданс ", тъй като ми лишава много години да го стегне и направи кадърен за живот.
 Синдром на Пари-Ромберг и фамилията от Индонезия, което страда от това рядко заболяване
Семейството, чиито лица трансформират формата си

Една невероятна история от Индонезия

" Сам събрах и обработих дървения материал от паднали дървета и събрах камъни от реката за каменната зидария. Сложих стълбите. Отне много години, в никакъв случай не съм ги броил. Просто ми беше толкоз прелестно да го върша. Бях пристрастен. "

Стюарт споделя, че правенето на креативен планове го е запазило млад. " Просто постоянно съм бил откривател и дизайнер. Майка ми обичаше да споделя, че постоянно съм драскал, когато съм бил малко момче. Хората ме считат за интелигентен, тъй като върша истински неща, само че не съм склонен, просто ме бива да изпипвам. След по-малко от две седмици ще стана на 90, само че се усещам като младеж ", споделя още старецът пред Metro, като заключва, че работата е най-хубавата терапия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР