econ.bgГърция отпуска данъчната примка от 2020 година с новия новият

...
econ.bgГърция отпуска данъчната примка от 2020 година с новия новият
Коментари Харесай

След десетилетие на икономии гърците пак отпускат колана

econ.bg

Гърция отпуска данъчната примка от 2020 година с новия новият данъчен законопроект, който ще бъде импортиран в Народното събрание през ноември. Предвижда се  понижаване на данъчната тежест за притежатели на парцели и предприятия.

Пътят към използването на данъчните облекчения, оповестени от Кириакос Мицотакис по време на 84-тия Международен панаир в Солун сполучи „ зелената светлина “ след одобрение на бюджета от Брюксел. Окончателният вариан, който би трябвало да бъде импортиран от Парламента до 21 ноември, включва 1,2 милиарда евро облекчение, като упованията са за съдействие и напредък на стопанската система.

Новията данъчен проектозакон планува нова данъчна канара за физическа лица от 22% на 9% за приход до 10 000 евро и се основава нова прогресивна данъчна канара. Запазва се досегашното равнище на необлагаем данъчен най-малко и нарастване на тази граница за всяко многодетно семейство. Служителите и пенсионерите от първия месец на 2020 година ще усетят леко нарастване на чистите си доходи, заради понижените налози. За свободните бизнесмени данъчно облекчение ще се усети в приравняване на докладите за приходите за 2020 година

Предвижда се още понижаване на данъчната ставка за бизнеса от 28% на 24% през 2019 година а върху дивидентите – от 10 до 5 %. Намаляване с 5% на предплатения налог за 2019 година Прекратяване на Данък добавена стойност върху строителната активност за 3 години, като се планува понижение от 40% в цената на ремонт или модернизацията на здания.

Намаление на налога за разноски на данъкоплатците за енергийно функционално и естетично възобновяване на недвижими парцели. Счита се, че 40% от разноските се приспадат от облагаемия приход на данъкоплатците. Променя се Данък добавена стойност на 13% от 24% за артикули от първа нужда и детските артикули. Каските за мотористи и детските столчета ще се таксуват също с по-ниска ставка на Данък добавена стойност от 13 %.

През 2020 година за всяко новородено дете ще се заплаща дотация от 2000 евро като се изключи фамилиите, които попадат в категорията с доста високи приходи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: