ECHO Klassik 2017 ще стане част от огромната колекция награди

...
ECHO Klassik 2017 ще стане част от огромната колекция награди
Коментари Харесай

Български музикален проект спечели престижната германска награда "Ехо Класик 2017"

ECHO Klassik 2017 ще стане част от голямата сбирка награди на световнопризнатото българско клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров. Призът е в категория " Запис на концерти от 20/21 век " и се присъжда за албума им с произведения за две пиана и оркестър от Бела Барток и Виктор Бабин, оповестява БНР. Записите са направени със Симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на Йордан Камджалов, а концертът на Бабин беше публикуван премиерно за света.

За първи път напълно български звукозаписен план, публикуван от немската компания CPO, получава най-престижната премия за класическа музика в Германия. В историята на " Ехо Класик " са записани още имена на българи: оперните прими Веселина Кацарова (1999, 2000, 2003), Соня Йончева (2015) и Красимира Стоянова (2015), цигуларката Гергана Гергова и пианиста Павлин Нешев от Trio Image (2014).

Тази година и примата Соня Йончева е част от екип, отличен с " Ехо Класик 2017 " - за записа за " Сватбата на Фигаро " от Моцарт под диригентството на Яник Незе-Сеген. 54 награди в 22 категории ще бъдат раздадени на гала в новата Филхармония на Елба в Хамбург на 29 октомври. Аглика Генова и Любен Димитров ще застанат до музиканти като певиците Джойс ДиДонато и Матиас Гьорне, диригента Кент Нагано, пианиста Фазъл Сай, цигуларите Кристиан Тецлаф и Рено Капюсон и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР