Ебола е обявена за заплаха за общественото здраве в международен

...
Ебола е обявена за заплаха за общественото здраве в международен
Коментари Харесай

СЗО бие тревога: Ебола е заплаха за здравето в международен план

Ебола е оповестена за опасност за публичното здраве в интернационален проект , откакто инфектиран е пренесъл вируса в град с два милиона души в Демократична република Конго и е умрял, оповестяват международни организации.

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че е време светът да предприеме дейности , откакто организацията на Организация на обединените нации би паниката за прекъсване разпространяването на смъртоносното заболяване.
 С 90% смъртност, ебола демонстрира потребността от доверие сред просвета и общество
С 90% смъртност, ебола демонстрира потребността от доверие сред просвета и общество

СЗО предизвестява, че светът навлиза в " нова фаза ", огромни огнища на смъртоносни заболявания са " ново обикновено "

Повече от 1600 души са умряли от август 2018 г . Това е втората вълна на разпространяване на ебола в историята, която се появи в район, избран за военна зона.

46-годишният пациент е духовник, който се е заразил, до момента в който е бил на посещаване в град Бутембо - епицентър на новата вирусна вълна. Здравните управляващи в Конго настояват, че мъжът е взел рейс за 200 километра от Бутембо до Гома предходната седмица. Той умрял на път за лечебно заведение. Град Гома, който граничи с Руанда, е огромен транспортен център . Той е с население повече от 2 милиона души, което го прави най-големият град, който може да бъде обиден от вируса.
 Втора жертва на ебола в Уганда
Втора жертва на ебола в Уганда

Потвърден е случай и с 3-годишно дете

Експерти от СЗО предизвестяват, че казусът със свещеника може да " промени играта ", защото Гома е " врата към света ".

Здравните управляващи в Конго оповестяват, че са открили 60 души , които са имали контакт със свещеника, откакто се разболял. Половината от тях са имунизирани срещу ебола.

В Конго са регистрирани 2512 случая и досега са умряли 1676 души.
 Повече от 2000 болни от ебола в Конго
Повече от 2000 болни от ебола в Конго

" Тъжно и разочароващо събитие "

Ебола за първи път се появява през 1976 година в Южен Судан и ДР Конго . Името на вируса произлиза от река Ебола, където е открит. Обикновено се оповестява за по-малко от 500 случая всяка година и няма известия за случаи сред 1979 и 1994 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР