Ебола е обявена за заплаха за общественото здраве в международен

...
Ебола е обявена за заплаха за общественото здраве в международен
Коментари Харесай

СЗО бие тревога: Ебола е заплаха за здравето в международен план

Ебола е оповестена за опасност за публичното здраве в интернационален проект, откакто инфектиран е пренесъл вируса в град с два милиона души в Демократична република Конго и е умрял, оповестяват международни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че е време светът да предприеме дейности, откакто организацията на Организация на обединените нации би паниката за прекъсване разпространяването на смъртоносното заболяване.

Повече от 1600 души са умряли от август 2018 година Това е втората вълна на разпространяване на ебола в историята, която се появи в район, избран за военна зона. 46-годишният пациент е духовник, който се е заразил, до момента в който е бил на посещаване в град Бутембо - епицентър на новата вирусна вълна.

Здравните управляващи в Конго настояват, че мъжът е взел рейс за 200 километра от Бутембо до Гома предходната седмица. Той умрял на път за лечебно заведение. Град Гома, който граничи с Руанда, е огромен транспортен център. Той е с население повече от 2 милиона души, което го прави най-големият град, който може да бъде обиден от вируса.

Експерти от СЗО предизвестяват, че казусът със свещеника може да "промени играта ", защото Гома е "врата към света ". Здравните управляващи в Конго оповестяват, че са открили 60 души, които са имали контакт със свещеника, откакто се разболял. Половината от тях са имунизирани срещу ебола. В Конго са регистрирани 2512 случая и досега са умряли 1676 души.

Ебола за първи път се появява през 1976 година в Южен Судан и ДР Конго. Името на вируса произлиза от река Ебола, където е открит. Обикновено се оповестява за по-малко от 500 случая всяка година и няма известия за случаи сред 1979 и 1994 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР