eBay направи важна стъпка в борбата с модните отпадъци, като

...
eBay направи важна стъпка в борбата с модните отпадъци, като
Коментари Харесай

eBay премахна таксите за продажба на дрехи втора употреба

eBay направи значима стъпка в битката с стилните боклуци, като отстрани таксите за продажба на облекла втора ръка в платформата си.


Това решение акцентира уговорката на компанията към устойчивостта и напъните ѝ да се конкурира с известни приложения за облекла втора ръка като Vinted и Depop, заяви Business Matters.

От през днешния ден потребителите на eBay могат да продават облекла втора ръка, в това число такива с към момента сложени етикети, без да дължат каквито и да било такси. Тази самодейност отразява признанието на eBay за възходящото значение на устойчивостта в държанието на потребителите, изключително измежду по-младите хора, които са привлечени от платформи, фокусирани върху модата втора ръка.

Важно е обаче да се означи, че освобождението от такси не се отнася за други фешън продукти, като маратонки, часовници, чанти и бижута. За тези категории към момента се ползват общоприетите такси за продавачите.

" Безплатната продажба на фешън артикули пристигна в точния миг за нацията, която е натрупала ненужни облекла на стойност милиарди лири ", съобщи генералният управител на eBay за световната мода Кърсти Кьоган.

Тя посочи лекотата на продажбата на облекла в eBay и финансовите изгоди, които компанията предлага на продавачите.

Решението на eBay е в сходство с по-широките цели за резистентност на компанията, която се стреми да отклони облеклата от депата и да способства за напъните за понижаване на отпадъците в стилната промишленост. Компанията уточни ролята си за попречване на попадането на над 1 600 000 кг боклуци от облекла в депата предходната година посредством продажби на облекла втора ръка на своята платформа.

Влиянието на стилната промишленост върху околната среда е доста, защото на нея се падат към 10% от международните въглеродни излъчвания. Като предизвиква препродажбата на облекла втора ръка, eBay се стреми да понижи въздействието на потреблението на фешън артикули върху околната среда и да насърчи по-устойчив метод към потреблението на облекло.

С този ход eBay се нарежда като водач в самодейностите за устойчива мода, като в същото време дава отговор на изменящите се желания на потребителите, които от ден на ден отдават приоритет на етичните и екологични практики на извършване на покупки./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР