Easyjet ще възстанови полети от 22 летища в Европа от

...
Easyjet ще възстанови полети от 22 летища в Европа от
Коментари Харесай

Брюксел: Сертификатите за имунитет от коронавирус не са надеждни

Easyjet ще възвърне полети от 22 летища в Европа от 15 юни

" Гражданите на Европейски Съюз заслужават отмора, глътка пресен възух, опция да пътуват и да посетят фамилии и другари. Трябва да се погрижим това да стане по безвреден метод ", съобщи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду, представена от Politico.

Но предизвести, че документите за имунитет от ковид не са надеждни и Европейски Съюз не може да разчита на тях, когато се отворят още веднъж границите сред страните членки. Вместо това би трябвало да се съблюдава физическа отдалеченост, да се развият постоянни тактики за тестване и да се подсигурява задоволителен потенциал на здравните заведения. Кириакиду акцентира, че това важи изключително за европейските страни, които са известни туристически дестинации.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Формиране на " балони " при възобновяване на пътуванията

Еврокомисарят по опазването на здравето прикани страните в Европейски Съюз да следят от близко обстановката при повдигането на карантинните ограничения и да осведомят останалите членки при неподходяща емидемиологична конюнктура. По думите й те би трябвало да споделят информация с Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Кириакиду уточни, че следенето на контактите, в това число и посредством специфичните приложения, е значимо и системите би трябвало да са оперативно съвместими, тъй че хората да бъдат предупреждавани за инфекции, без значение в коя страна са и кое приложение да употребяват.

Според нея облекчаването на рестриктивните мерки за пътешестване в началото би трябвало да се правят сред региони с сходна епидемиологична конюнктура. Тя даде за образец решението на Балтийските страни да възобновят пътуването в " балона от три страни ". Наскоро Литва, Латвия и Естония се договориха да отстранен рестрикциите за пътешестване и 14-дневната карантина за жителите си. Литовските управляващи разясниха: " Съгласихме се, че и трите страни сполучливо са спрели разпространяването на ковид. Освен това имаме доверие в здравните си системи ".

Авиокомпаниите възвръщат полети

Няколко самолетни компании, измежду които EasyJet, Jet2 и Ryanair, към този момент оповестиха проекти за възобновяване на полетите, написа английската Военновъздушни сили. Easyjet ще възвърне полети от 22 летища в Европа от 15 юни.

Jet2 възнамерява да възобнови услугите си от 1 юли, като ще лети първо до няколко испански и италиански дестинации, а по-късно през годината - до Гърция и Хърватия. Ryanair ще възвърне 40% от интервенциите си на 1 юли, като възобнови полетите от по-голямата част от 80-те летища в Европа, от които изхвърчат самолети на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР