ЕasyJet, най-голямата британската нискотарифна авиокомпания заяви, че представянето й през

ЕasyJet, най-голямата британската нискотарифна авиокомпания заяви, че представянето й през ...

EasyJet повиши прогнозата си за първото полугодие при силно търсене на полети.


ЕasyJet, най-голямата британската нискотарифна авиокомпания заяви, че представянето й през първото полугодие ще се подобри спрямо миналата година, като стабилното търсене на полети й помогна да повиши прогнозата си за приходи за едно място, съобщава Ройтерс.Още по тематаИнвеститорите са „облекчени" от загубата на EasyjetEasyJet отчете рекорден брой от близо 90 млн. пътници за една година

Във вторник EasyJet обяви, че очаква приходите за едно място в самолета през първата половин година да се увеличат от средни до високи едноцифрени проценти в сравнение с предишната прогноза за покачването им от ниски до средни едноцифрени проценти.

Отчитайки своите резултати от трите месеца до 31 декември, авиокомпанията също така заяви, че загубата преди данъци за първото полугодие би трябвало да отчете спад спрямо миналата година, заради силното търсене на пътувания през по-слабия зимен период. Компанията обикновено отчита най-голяма печалба през лятото.
Три четвърти от места за първото полугодие са резервирани, съобщи EasyJet, като това е малко над 1% в сравнение със същия период на миналата година.   Компанията заяви, че продажбите са били подтикнати и от преустановяването на дейността на британския туроператор Thomas Cook през септември, съобщава Bloomberg. Авиокомпанията наскоро основа подразделение, наречено EasyJet Holidays, включвайки се в някои от пазарите, от които Thomas Cook излезе.   На 10 януари конкурентната компания  Ryanair Holdings също повиши своите прогнози за печалба след скок на изгодните резервации в последния момент за Коледа и Нова година.   Акциите на EasyJet поскъпнаха с близо 30% през 2019 г.

Източник: investor.bg