Еърбъс“ обяви, че нетната печалба е спаднала рязко до 40

...
Еърбъс“ обяви, че нетната печалба е спаднала рязко до 40
Коментари Харесай

Еърбъс“ отчете рязък спад на нетната печалба

„ Еърбъс “ разгласи, че чистата облага е спаднала внезапно до 40 милиона евро през първото тримесечие, като упреква настъпилите промени, съобщи Агенция Франс прес.

 © БГНЕС
Сред аргументите за спада са удълженото заледяване на лицензите за експорт за защитата на Саудитска Арабия - което докара до загуба от 190 милиона евро - и прекратяването на програмата А380, коствала 61 милиона евро на „ Еърбъс “.

На 14 февруари авиационният колос разгласи, че стопира производството на най-големия пътнически аероплан в света. Доставките на модела А380 ще бъдат прекратени дефинитивно след 2 години. Мярката се очакваше, откакто огромните самолетни компании избраха да купуват по-малки и икономични самолети.

Последният удар по струващата десетки милиарди стратегия беше решението на компанията „ Емирейтс “ да се откаже от 39 от поръчаните А380. Причината е, че с цел да бъдат ефикасни, огромните самолети с 4 мотора и потенциал сред 500 и 800 пасажери, би трябвало да са цялостни при всеки полет. Компаниите не съумяват да обезпечат такава претовареност и избират по-малките А330 и А350.

А380 влезе в приложимост през 2007 година и бързо завоюва утвърждението на пасажерите.

Малко компании, обаче, съумяха да намерят дейно приложение на гигантския аероплан, който коства към половин милиард $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР