Еърбъс Хеликоптерс ще осигури стратегически инвестиции в България за изграждане

...
Еърбъс Хеликоптерс ще осигури стратегически инвестиции в България за изграждане
Коментари Харесай

"Еърбъс" инвестира в завод за производство на части за самолети в България

Еърбъс Хеликоптерс " ще обезпечи стратегически вложения в България за създаване на цех за произвеждане на високотехнологични артикули за самолети " Еърбъс ", оповестиха от Министерството на защитата. Първата копка на завода е направена към този момент в Пловдив.

През първите три години ще бъде обезпечена претовареност на до 300 души като е допустимо в идващите осем години тази численост да нарасне на до 800 души. Освен това френската компания " Еърбъс Хеликоптерс " ще даде един хеликоптер " Дофин " за прилагане от Военноморските сили.

Това беше оповестено по време на гала в Министерството на защитата, на която беше подписана споготба за споразумяване на спор по контракт от 2005 година. Става въпрос за договорка, подписана по време на държавното управление на Симеон Сакскобургготски. Тя предвиждаше България да купи 18 вертолета на обща стойност 358 млн. евро от " Юрокоптер ", а френският им производител поема ангажимент за над 105 млн. евро инвестици в стопанската система и 254 млн. евро в защита.

След като инвестицията не се реализира България не поръчва последните четири хеликоптера по договорката и се стига до арбитражно делозапочват разногласия сред двете страни.

" С подписването на тази конвенция издигаме нашето съдействие на едно ново, по-високо равнище ", сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той благодари на екипите от българска и френска страна за сполучливите старания да бъде реализирано съглашение за окончателното споразумяване на връзките сред Министерството на защитата и " Еърбъс Хеликоптерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР