Еърбъс (Airbus), Сименс (Siemens) и Ролс-Ройс (Roll-Royce) се обединяват, за

...
Еърбъс (Airbus), Сименс (Siemens) и Ролс-Ройс (Roll-Royce) се обединяват, за
Коментари Харесай

Airbus, Siemens и Roll-Royce правят хибриден самолет

Еърбъс (Airbus), Сименс (Siemens) и Ролс-Ройс (Roll-Royce) се сплотяват, с цел да разработят хибриден пътнически аероплан, който ще употребява единична електрическа турбоперка, дружно с три общоприети самолетни мотора, работещи с гориво, съобщи Асошиейтед прес.

Проектът е част от напъните да се сътвори и покаже технология, която в бъдеще би могла да помогне за ограничение на излъчванията въглероден диоксид от авиацията и понижаване на зависимостта от изкопаеми горива.

Трите компании оповестиха през днешния ден, че си слагат за цел да построят летяща версия на показателен аероплан с технологията И-Фан Екс (E-Fan X) до 2020 година. Машината ще бъде основана на настоящия районен аероплан БАе 146 (BAe 146) с четири мотора. Хибридната версия ще създава електрическа енергия посредством турбина в самолета. Тази сила ще задвижва витлата на перката на единичния електрически турбодвигател.

Ако системата работи, може да бъде добавен втори електромотор, показват фирмите. Самолетостроителят Еърбъс ще дава отговор за обезпечаването и сработването на системите в самолета - за надзор и ръководство. Производителят на мотори Ролс-Ройс ще направи генератора и турбодвигателя, а инженеринговата компания Сименс ще достави двумегаватовия електрически мотор за зареждане на мотора.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР